Darbe Türk patronu korkutmadı

- Güncelleme:
Darbe Türk patronu korkutmadı

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Mursi'nin ülkesi Mısır'da 75 milyon dolarlık yatırımı olan Küçükçalık Grubu yeni yatırım için hazırlıklara başladı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin devrilmesiyle ülkede yaşanan kaos ortamı Türk yatırımcısını korkutmadı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, patronu olduğu Küçükçalık Şirketler Grubu'na ait Mısır'daki tekstil fabrikasının faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, 400 milyon dolarlık yatırım planları olduğunu söyledi. 2009 yılında Mısır'a 75 milyon dolarlık yatırımla tekstil fabrikası kuran ve 4 senedir bu ülkede faaliyet gösteren Küçükçalık, Arap Baharından kısmen etkilendiklerini ifade etti. nbsp;Mısır'da bin 500 çalışan ile yılda 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini dile getiren Küçükçalık, yeni yatırımlarının da devam edeceği bilgisini verdi. Küçükçalık, "Biz Mısır'da faaliyetlerimize aynen devam ediyoruz. Bir süredir sanayide elektrik sıkıntıları yaşanıyor. Petrol istasyonlarında da araba kuyrukları var. Ama bunlar da bizi etkilemedi. Bin 500 işçimiz tam zamanında işe gelip gidiyorlar. Türk şirketi olmamız onlara da güven veriyor. Turizm, inşaat, enerji gibi alanlarda 400 milyon dolarlık yatırım kararımız var. Yakın bir zamanda bunları da gerçekleştireceğiz" dedi.



İKMİB BAŞKANI AKYÜZ:

İhracatımızda hafif düşme olabilir
Mısır'daki darbeye rağmen Türk iş dünyası olaylara soğukkanlılıkla yaklaşıyor Türkiye'den Mısır'a yapılan 1.7 milyar dolarlık ihracatın yarısının kendi üyelerinin gerçekleştirdiğini belirten İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, şu an için ticari ilişkilerde herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını söyledi. Akyüz, "Mısır'a ihracatta önümüzdeki ay hafif bir düşme olabilir. Kesinlikle kesilme söz konusu değil" dedi. Öte yandan Ekonomi Bakanlığı, iş adamları, ihracatçılar ve nakliye firmalarının sorularını cevaplamak ve karşılaştıkları sorunları tespit etmek için, nbsp;"Mısır İzleme Masası" oluşturdu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...