Ver şişeyi al 1 lirayı

- Güncelleme:
Ver şişeyi al 1 lirayı

GÜNDEM Haberleri

AVM'lere kurulacak geri dönüşüm kumbarasına boş şişeleri atanlar, kumbaradan şişe başına bir lira para alacak. Aynı uygulama atık piller için de yapılacak

AVM'lere kurulacak geri dönüşüm kumbaraları ile vatandaş katı atık toplamaya teşvik edilecek. "Atığını getir paranı al" kampanyasına katılan vatandaş elindeki boş şişeyikumbaraya atacak, karşılığında bir lira alacak. Bakan Erdoğan Bayraktar, çevre kirliliğinin önlenmesi için bakanlık olarak önemli projelere imza atacaklarını söyledi. Atık pil, plastik ve cam şişelerinin geri dönüşümünü sağlamak için teşvik uygulamasını başlatacaklarını belirten Bayraktar şöyle konuştu: "Birlikte çalıştığımız, vakıf ve dernekler ile şirketlerin de katılımıyla yeni bir sistem kurulacak. Öncelikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerden başlamak üzere AVM'lere geri dönüşüm kumbaraları kurulacak. Vatandaş bu malzemeleri kumbaraya atarsa şişe başına para alacak. 25- 50 kuruş ile bir lira arasında ödeme yapılacak. Böylece vatandaşların çöpleri ayırmasını teşvik edeceğiz. Bunu daha sonra Türkiye geneline yaymak istiyoruz. Pil, cam, kağıt ve plastik gibi malzemelerin ayrıştırılmasını yaygınlaştırabilirsek bunun ekonomiye kazancı çok fazla olur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...