Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Metan gazı faciası, 3 ölü

Metan gazı faciası, 3 ölü

GÜNDEM Haberleri

Kuşadası'nda bir kanalizasyon çukurunda çalışma yapan 2 işçi ile onları kurtarmaya çalışan bir itfaiye eri metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Kuşadası'nda bir kanalizasyon çukurunda çalışma yapan 2 işçi ile onları kurtarmaya çalışan bir itfaiye eri metan gazından zehirlenerek nbsp;hayatını kaybetti. İlaçlama amiri Veysel Turgut'un ardından hastaneye kaldırılan altyapı işçisi Osman Sar ve itfaiye eri Uğur Apaydın da hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre olay Kuşadası Belediyesi Kanalizasyon, Altyapı ve Su İşletme Müdürlüğü (KASKİ)'ne bağlı Değirmendere Mahallesindeki Demirköprü mevkiinde bulunan derin deşarj hattında meydana gelmişti. Derin deşarj kuyusunda görevli altyapı çalışanı Osman Sarı rutin kontrol sırasında hattın kapağını açtığında metan gazından etkilenerek kuyuya düştü. Personelin kuyuya düştüğünü gören Altyapı Amiri Adnan Özkaya ve ilaçlama Amiri Veysel Turgut, Osman Sarı'ya yardım etmek için kuyuya indi. Gazdan etkilenerek zehirlenen her iki amir de kuyuya düşünce bu defa telsizle itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekibinden Uğur Apaydın ve Hasan Armankaya da kuyuya girdi. Kuyuya giren bir daha çıkmayınca bu defa AKUT Kuşadası ekibi, zabıta ve polisler de bölgeye gelip çalışma başlattı. Yapılan kurtarma çalışmaları sonucu ilk önce kuyudan Osman Sarı isimli altyapı çalışanı ardından da altyapı amiri Adnan Özkaya ile itfaiye erleri Uğur Apaydın ve Hasan Harmankaya çıkarıldı. Olayda kuyudan en son çıkarılan Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut hayatını kaybetmişti. Turgut'un cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yaralılar ise Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı. Ağır yaralılardan Osman Sarı Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Uğur Apaydın ise Söke Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Osman Sarı saat 03.30, Uğur Apaydın saat 06.00 sıralarında hayatlarını kaybetti.
Diğer yaralı Altyapı Amiri Adnan Özkaya'nın tedavisi devam ederken, yaralı itfaiye erlerinden Hasan Harmankaya da taburcu edildi. Kaza sırasında kurtarma çalışmaları sırasında hafif şekilde yaralanan 3 itfaiye eri ve iki zabıta memuru da ayakta tedavi edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...