Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

14 bin 800 hacı adayı hacca gidemeyecek

/ Kaynak: AA
14 bin 800 hacı adayı hacca gidemeyecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyanet İşleri Başkan'ı Mehmet Görmez ,'14 bin 800 hacı adayı bu sene hacca gidemeyecek'.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suudi Arabistan'ın, Kabe'nin etrafındaki inşaatlar dolayısıyla bu sene bütün ülkelerin hacı kontenjanlarını yüzde 20'sini kesmek zorunda kaldığını belirterek, ''Üzülerek belirteyim ki; artık bütün çabalarımıza rağmen mevcut hacı adaylarımızdan 14 bin 800'ü bu sene hacca gidemeyecek'' dedi. nbsp;Görmez, Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen 32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı''nın açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. nbsp;Hacca ve umreye gidecek vatandaşlara önemli bir hususu duyurmak istediğini belirten Görmez, şunları söyledi: nbsp;''Suudi Arabistan, Kabe'nin etrafındaki inşaatlar dolayısıyla bu sene tüm ülkelerin hacı kontenjanlarının yüzde 20'sini kesmek zorunda kaldı. Maalesef biz ülke olarak da kuralarımızı çekmiştik. Hacılarımız ile ilgili her türlü önlemi almıştık. ilgili binalarını kiralamıştık, hangi hacımızın nerede kalacağı tespit edilmişti. Ancak üzülerek belirteyim ki; artık bütün çabalarımıza rağmen mevcut hacı adaylarımızdan 14 bin 800'ü bu sene hacca gidemeyecek. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz, onları gelecek sene mutlaka götüreceğiz diye söz veriyoruz. Bu 14 bin 800 kişi nasıl elenecek ? Yine aynı şekilde. Bir hafta 10 gün bütün Türkiye'ye duyurarak gönüllü olarak gelecek seneye ertelemek isteyen vatandaşlarımızı tespit edeceğiz. Eğer bu gönüllüler içerisinde, geriye kalan bir sayı olursa ki olacaktır. O takdirde aynı şekilde yine noter huzurunda kura çekerek, bu sene gidemeyecek, gelecek sene gidecek hacı adaylarımızı belirlemiş olacağız.''
Görmez, bu durumdan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çok üzgün olduklarını ifade ederek, ''Hacı adaylarımızın ruhen, psikolojik olarak gitmeye çok hazırlıklı olduklarını hepimiz biliyoruz. Bunun onlar için ne kadar üzücü olabileceğini hepimiz biliyoruz ama maalesef elimizden bir şey gelmiyor'' diye konuştu.



Bir başka açıklamak istediği hususun ise Ramazan umreleri ile igili olduğunu kaydeden Görmez, aynı kısıtlamayı Suudi Arabistan'ın Umre'ye gidecek insanlar için de gerçekleştirmeye başladığını söyledi. Suudi Arabistan'da aynı anda sadece 500 bin umrecinin bulunabileceğini dile getiren Görmez, ''Oradan boşalmalara göre de her ülkeye sırayla umre vizesi vermeye başladı. Bu tabi Diyanet İşleri Başkanlığı marifetiyle 20 bin, seyahat acentaları marifetiyle de 25 bin yani toplam 40-45 bin civarında, Ramazan'da umreye gidecek vatandaşlarımızın az bir kısmının gideceğini gösteriyor. Bunun için de aynı şekilde son derece üzgünüz. Sadece belki de vize müracatı sırasına göre vize verdikçe biz umreye gidecek vatandaşlarımızı Ramazan'da umreye götüreceğiz. Fakat bu sayı hiç bir zaman 20 binleri 30 binleri bulacak gibi değil. Bunu şimdiden ifade etmenin üzüntüsü içerisindeyim'' dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...