Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Osman Kavala sorgulanıyor (Osman Kavala kimdir?)

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Osman Kavala sorgulanıyor (Osman Kavala kimdir?)

GÜNDEM Haberleri  / AA

Osman Kavala, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Gezi'yi finanse edenler arasında yer aldığı ve HDP'yi parlatan isimlerden olduğu iddia edilen Kavala'nın gözaltı gerekçesi ise henüz bilinmiyor.

Alınan bilgiye göre, Gaziantep'ten uçakla İstanbul'a dönen iş adamı Kavala'ya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı'nda gözaltı işlemi uygulandı. Daha sonra Kavala, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.

Dünyaca ünlü spekülatör Soros'un Türkiye'deki Açık Toplum Enstitüsü'nde danışma kurulu üyeliği de yapan işadamı Osman Kavala'nın Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

ALMAN GOETHE ENSTİTÜSÜYLE TOPLANTI YAPMIŞTI

Kavala'nın Gaziantep'te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada gözaltına alındığı ifade edildi.

DÖNER DÖNMEZ ALINDI

Kavala, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.

İLİŞKİ AĞI

Kavala'nın gözaltına alınma nedenine dair herhangi bir gerekçe belirtilmiyor. Fakat Kavala'nın ilişki ağı göz önünde bulundurulduğunda, terörle mücadele birimlerinin devreye girmiş olabileceği ifade ediliyor.

Kavala'nın gözaltına alınmasının ardından Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Osman Kavala'nın İstanbul'da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Serbest bırakılması için Avrupa Parlamentosu'na acil çağrıda bulunmasını teklif edeceğim." dedi.

Kavala, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeliği de yapıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...