Vali Mutlu açıkladı, Gezi Parkı yarın sabah açılıyor

Vali Mutlu açıkladı, Gezi Parkı yarın sabah açılıyor

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı'nın yarın sabah açılacağını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı'nın yarın sabah açılacağını söyledi. Günlerce süren eylemlerin ardından kapatılan Taksim Gezi Parkı, yarın yeniden halka açılacak. Açıklama İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan geldi. Vali Mutlu, gazetecilerin Taksim Gezi Parkı'nın ne zaman açılacağına ilişkin sorusuna, ''Gezi Parkımızı inşallah yarın her halükarda açmış olacağız. Bugün de tamamlanması gereken bazı eksikliklerin bitirilmesi hususları iletildi. O nedenle yarın tamamlamış olacağız her şeyi. İnşallah gece gündüz, 24 saat bütün İstanbullular'ın hizmetine açılmış olacak'' şeklinde yanıtladı. Taksim Gezi Parkı'nda dün yaşanan olaylar sırasında kaç kişinin gözaltına alındığı sorusunu ise Mutlu, ''Dünkü olaylarda 35 civarında gözaltı vardı. İlave gözaltı yapıldıysa şu an itibariyle bilemiyorum. Dünkü sayı buydu. Olaylar sırasında elinde satır ve bir de sopa olan ve bu olaylara karışan 2 kişiyi de olay yerinde emniyetimiz aldı. Şu anda gözaltındalar, savcılığa intikal ettirilecekler'' şeklinde cevapladı.
GEZİ EYLEMLERİNDE 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gezi Parkı'ndaki ağaçların yıkılması ve Topçu Kışlası yapımına karşı günlerce süren protesto gösterileri yapılmıştı. Polis ekipleri, göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmişti. Çevik kuvvet ekipleri, 15 Haziran'da çadırlar kurulan Gezi Parkı'na girmişti. Park o günden beri kapalı tutuluyordu. Yurt çapına yayılan Gezi Parkı eylemlerinde 3 gösterici, 1 polis toplam 4 kişi yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...