Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'den Mısır'a uyarı, 'İç savaş kapınızda'

Putin'den Mısır'a uyarı, 'İç savaş kapınızda'

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin, Mısır'ın iç savaşın eşiğinde olduğunu belirterek uyarıda bulundu

Rusya Devlet Başkanı Putin, Mısır'ın iç savaşın eşiğinde olduğunu belirterek uyarıda bulundu. Rusya, daha önce Mısır'da tüm taraflara itidal çağrısı yapmıştı. Kazakistan'ın başkenti Astana ziyaretinde açıklama yapan Putin, "Suriye'yi artık iç savaş sardı. Üzücü ki, Mısır da bu gelişmelere doğru gidiyor. Çok isterdim ki, Mısır halkı buna katılmaktan kaçınsın." diye uyardı. Mısır'da 3 Temmuz'da gerçekleşen askeri darbeye Rusya'dan ilk resmi açıklama 4 Temmuz sabahı Dışişleri Bakanlığı'ndan gelmişti. Rus Dışişleri, Mısır'da tüm siyasi gruplara itidalli olmalarını ve şiddete başvurmamalarını istemişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahire ve Mısır'ın diğer kentlerinde devam eden sokak gösterileri sonunda 3 Temmuz'da askeri yönetimin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden aldığı ve yerine Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'u getirdiklerini ilan etti. Anayasa askıya alındı. Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi geçici bir teknokrat hükümeti kurulduğunu ve erken parlamento seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlık yapıldığını açıkladı.

Ortadoğu'da yaşanan değişimlerin başından bu yana biz Mısır halkının özgür ve demokratik bir şekilde meşru yollardan daha iyi yaşam taleplerini destekledik. Rusya'nın bu pozisyonu prensip olarak değişmeden kalıyor. Ulusal çıkarlar dikkate alınarak, siyasi, ekonomik ve sosyal problemler şiddete başvurmadan, demokratik çerçevede, hiç biri dışarıda tutulmadan tüm inançların yararına olacak şekilde adımların atılması gerekiyor." ifadelerine yer verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...