BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çikolatayı bayramda tüketiyoruz

Çikolatayı bayramda tüketiyoruz

Türkiye’de üretilen çikolatanın yüzde 25’i, şekerin ise yarısından fazlası ramazan ve kurban bayramlarında tüketiliyor.



Türkiye’de üretilen çikolatanın yüzde 25’i, şekerin ise yarısından fazlası ramazan ve kurban bayramlarında tüketiliyor. Yıldız Holding Ülker Grubu Başkan Yardımcısı Emin Özkan, tonaj olarak yaklaşık 220 bin ton civarında olan Türkiye çikolata pazarının 2.8 milyar liralık büyüklüğe ulaştığını ve son 3 yıldır ortalama yüzde 10 büyüdüğünü ifade ederek, 80 milyar dolar olan global çikolata pazarının ise 3 yıldır yüzde 5 büyüme gerçekleştirdiğini kaydetti. Türkiye’de üretilen çikolatanın yüzde 25’inin Ramazan ve Kurban bayramlarında tüketildiğini, en çok sütlü ve fıstıklı çikolatanın tercih edildiğini belirten Özkan, bayramlarda tüketilen çikolatanın yüzde 30’unun paketli, yüzde 70’inin ise dökme olduğunu söyledi. Özkan, Ülker’in pazardaki payının ise yüzde 51 olduğunu, bu yıl çikolata kategorisinde ortalama yüzde 10 civarında büyüme beklediklerini kaydetti.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 91445
    % -1.5
  • 5.4513
    % -0.73
  • 6.1428
    % -1.25
  • 7.0355
    % -0.45
  • 211.13
    % -0.42
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT