Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YD-ÜFE yüzde 0,12 arttı

Düzenleyen:
YD-ÜFE yüzde 0,12 arttı

Ekonomi Haberleri

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2017 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,12 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Eylül ayı yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) verisini açıkladı. Buna göre, ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2017 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,12, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 9,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,05 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 20,74 artış gösterdi.Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,25 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 0,12 artış olarak gerçekleşti.

AYLIK EN FAZLA ARTIŞ DİĞER MAMUL EŞYALARDA GERÇEKLEŞTİ

Bir önceki aya göre en fazla artış; yüzde 2,80 ile diğer mamul eşyalar, yüzde 2,75 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 1,98 ile metal cevherleri alt sektörlerinde gerçekleşti. Buna karşılık, basım ve kayıt hizmetleri yüzde 2,00, temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları yüzde 1,33, gıda ürünleri yüzde 1,15 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en fazla aylık artış enerji mallarında gerçekleşti

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Eylül ayında en fazla aylık ve yıllık artış enerji mallarında gerçekleşti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...