Mısır'daki darbeyi alkışlayan Türk yazarlar

- Güncelleme:
Mısır'daki darbeyi alkışlayan Türk yazarlar

GÜNDEM Haberleri

Mısır Ordusu'nun Mısır'ın tarihinde ilk kez seçimle iş başına gelmiş Muhammed Mursi ve partisi İhvan'a yönelik darbesi Türkiye'deki bazı köşe yazarlarından alkış aldı.

Mısır Ordusu'nun Mısır'ın tarihinde ilk kez seçimle iş başına gelmiş Muhammed Mursi ve partisi İhvan'a yönelik darbesiTürkiye'deki bazı köşe yazarlarından alkış aldı. Mursi'nin Sünni Müslüman olduğu ve dindarlığı üzerinden yapılan yorumlarda, Mursi'nin darbe ile gönderilişi hak ettiği sonucunu çıkartan yorumlar şok etti. Merkez medya başta olmak üzere gazetelerde yer alan yorumlarda Mursi'ye karşı darbenin taktir toplaması dikkat çekti:
ŞAHİN ALPAY (ZAMAN)
"Mursi, halkı ikiye bölen ve kutuplaştıran bir tavır içine girdi. Halkın sadece yarıdan fazlasının katıldığı bir seçimde oyların yarıdan fazlasını almıştı, yani iktidarı sadece çeyreklik bir azınlığa dayanıyordu. Çıkacak temel ders muhakkak ki şu: Eğer seçimle gelen hükümete saygı tesis etmek istiyorsanız, demokrasinin seçiminden ibaret olmadığı, temel hak ve özgürlüklere saygıyı da kapsadığı gerçeğini içselleştireceksiniz"
ERTUĞRUL ÖZKÖK (HÜRRİYET)
"Sünni Müslüman demokrasi mühendisliği..."
Bu mühendislik de...
Türkiye'de Gezi'ye...
Mısır'da Tahrir'e...
Suriye'de içsavaşa tosladı...
Güzel bir şey bu... Ulusalcılar demokrasiyi öğrendi.
Laikler de öğrendi.
Şimdi İslamcı siyaset de öğrenecek"
YILMAZ ÖZDİL (HÜRRİYET)
"Mursi kendini Firavun ilan etti. Dinci general darbe yaptı"
CÜNEYT ARCAYÜREK (CUMHURİYET)
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, darbeyi irdeleyen açıklamalarında askeri yönetime dayatır gibi, siyasilerin (Müslüman Kardeşler yetkililerinin) keyfi olarak tutuklanmasının yahut (Mursi'nin) ev hapsinde tutulmasının "kabul edilemeyeceğini" söyledi.
Bu davranış bir çeşit Mısır'ın içişlerine karışmak değil mi?..
MÜMTAZ SOYSAL (CUMHURİYET)
Batı dünyasında bu olay konusunda "darbe" sözcüğünü kullanmaktaki çekiniklik hiç de "sebepsiz" sayılmaz."
ASLI AYGÜN (BİRGÜN)
Mursi, kendine "model-lider" olarak gösterilen Tayyip Erdoğan'ın kaderinin izinde ilerliyor. Şimdi sokaklar Mısır'da da yangın yeri... Öfkenin ateşiyle yeni umutların filizlendiği Tahrir, şimdi "özgürlüğe" yeniden göz kırpıyor.
MEHMET ALİ GÜLLER (AYDINLIK)
Ayaklanan 30 milyon halkı yok sayan ve devrimi darbe diye kirletmeye çalışanlara göre ordu, ABD adına Mursi'yi devirdi. (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...