Kırkpınar finalinde göz yaşartan başarı hikayesi

Kırkpınar finalinde göz yaşartan başarı hikayesi

GÜNDEM Haberleri

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kazanan isim Ali Gürbüz olurken rakibi İsmail Balaban da büyük bir başarıya imza attı.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kazanan isim Ali Gürbüz olurken rakibi İsmail Balaban da büyük bir başarıya imza attı. Edirne Sarayiçi'nde gerçekleşen final mücadelesinde İsmail Balaban ile karşılaşan Ali Gürbüz rakibini mücadelenin 17. dakikasında künde oyunu ile yenerek altın kemerin sahibi oldu. Bu sonuç kimseyi şaşırtmazken asıl şaşırtıcı olan kaybeden finalist İsmail Balaban'ın hayat hikayesiydi. 19 yaşındaki İsmail Balaban'ın başarısı ardında zorlu bir hikaye var. İkiz kardeşi Turan Balaban da kendisi gibi pehlivan olan İsmail Balaban lise yıllarında maddi zorluklardan dolayı hem okuyup hem hamallık yapıyordu. Kardeşler eğitimlerini sürdürürken kazandıkları para ile de nbsp; bölgedeki güreşlere katıldılar. İkiz kardeşler bir süre sonra Konyaaltı Belediyesi için güreşmeye başladılar. Antalya'daki bazı güreşlerde başarılı olan pehlivanlar Kırkpınar'a kadar yükseldi. nbsp; İlk kez önemli isimlerle mücadele eden İsmail Balaban büyük bir sürpriz yaptı ve finale kadar yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...