Köpekli işkenceye anladıkları dilden cevap verdik

Düzenleyen:
Köpekli işkenceye anladıkları dilden cevap verdik

GÜNDEM Haberleri

Avusturya, Viyana’da Türk yolculara küstahça davrandı... Uçağa binmeden önce uzun süre bekletilen vatandaşlarımızın üstü köpeklerle arandı. Bu işkence ortaya çıkınca misliyle karşılık verdik. Atatürk Havalimanı’ndan Viyana’ya uçacak Avusturyalılar, önce köpekli kontrole alındı, ardından uçağa binebildiler.

Viyana Havalimanı’nda Türk vatandaşlarına yönelik yapılan köpekli arama uygulamasına Türkiye’den misilleme geldi. Aşırı sağın yükselişe geçtiği Avusturya’da Türkiye’ye yönelik düşmanlık da artıyor. 13 Ekim günü Türkiye’ye gelmeye hazırlanan yolcular, Viyana Havalimanı’nda köpeklerle arandı. Şoke uğrayan gurbetçiler yetkililere tepki gösterdi. Viyana Büyükelçiliğimiz de Avusturya Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak Ankara’nın ikazını iletmişti. Dün de Atatürk Havalimanı’nda misilleme yapıldı. Viyana’ya gidecek Avusturya vatandaşları, mütekabiliyet uygulaması kapsamında köpekle arandı. Başka ülkelerin vatandaşları bu uygulamadan muaf tutuldu.  


Köpekli işkenceye anladıkları dilden cevap verdik

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...