Filistin Kurtuluş Örgütü'nden Hamas'a: 'Pozisyonu gözden geçir'

Filistin Kurtuluş Örgütü'nden Hamas'a: 'Pozisyonu gözden geçir'

DÜNYA Haberleri

Filistin Kurtuluş Örgütü bugün yaptığı açıklamada HAMAS'a Mısır'da yaşananların ardından bölgesel pozisyonunu tekrar gözden geçirmeye çağırdı.

Filistin Kurtuluş Örgütü bugün yaptığı açıklamada HAMAS'a Mısır'da yaşananların ardından bölgesel pozisyonunu tekrar gözden geçirmeye çağırdı. İhvan İsrail'e Gazze konusunda daha uzlaşmacı bir tavır sergilese de HAMAS'ı El Fetih karşısında destekliyordu. Egypt Independent gazetesinin haberine göre Filistin Kurtuluş Örgütü adına açıklama yapan Yaser Adb Rabboh, HAMAS'a destekçisi Mursi ve Müslüman Kardeşler iktidarının düşmesinin ardından bölgesel pozisyonunu tekrar değerlendirmesini tavsiye etti. Rabboh, Filistin Devlet Radyosu'nda yaptığı açıklamada "Mısır devriminin zaferi ve Müslüman Kardeşlerin düşmesinin" bunu gerektirdiğini söyledi. Açıklamada, "Umarız ki Mısır'daki bu tarihi geçiş HAMAS'ın anavatanın selahiyeti için gerçek demokratik seçimleri kabullenmesini sağlar" dedi. "HAMAS Mısır'da teröristlere yardım ediyor"
nbsp;FKÖ adına yapılan açıklamada HAMAS'ın kötü bir ünü olduğundan dem vurulurken Sina'da Mısır Ordusuna karşı savaşan mücahit gruplara da yardımcı olduklarını" söyledi. Rabboh, "ABD ve İsrail HAMAS ile yaptıkları anlaşmaların artık bir geçerlilik taşımadığının şu anda farkında olmalılar" sözleri ile uluslararası camiaya da mesaj vermiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...