Putin’den ABD’ye ‘nükleer’ tehdit

Düzenleyen:
Putin’den ABD’ye ‘nükleer’ tehdit

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması’ndan (INF) çekilmesi hâlinde derhâl benzer bir karşılık vereceklerini bildirdi.

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Valday Forumu’nda konuşan Putin, “Rusya bugüne kadar INF’ye tamamen uyuyor. Yeni füzeler geliştirerek antlaşmaya uymamakla suçlanıyoruz. Havadan ve denizden geliştirdiğimiz sistemler olmasaydı buna gerek kalabilirdi. Ancak bu antlaşma sadece karada kullanılan sistemleri kapsıyor” dedi. Putin “Antlaşma imzalanmadan önce ABD’nin denizden ve havadan kullanabileceği sistemler vardı. Bu sebeple antlaşma aslında Sovyetler Birliği’nin silahsızlanmasına yönelikti” ifadelerini kullandı. Putin, Rusya’nın artık Kalibir ve benzer sistemleri geliştirdiğine işaret ederek, “Artık denge sağlandı” diye konuştu. INF, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin eski Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov ile ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından 8 Aralık 1987’de imzalanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...