Mısır'da çatışmalar devam ediyor

/ Kaynak: AA
Mısır'da çatışmalar devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mursi yandaşları ve karşıtları arasında gerilim artıyor. Ülkeden çatışma haberleri geliyor.

Mısır'da ordunun yönetime el koyarak seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden almasının ardından ülkenin bazı bölgelerinde Mursi karşıtları ile destekçileri arasında çatışmalar yaşanıyor. Başkent Kahire'nin Matatiya bölgesinde Mursi'ye destek veren göstericilere, "Baltacı" adı verilen suç grupları ile askeri darbeyi destekleyen göstericilerin saldırması sonucunda çatışma çıktı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Ülkenin üçüncü büyük kenti Mansura'da ise üniversite stadyumunda gösteri yapan Mursi taraftarlarına, askeri destekleyen göstericilerin saldırması sonucunda çıkan çatışmada ise her iki taraftan da 200 kadar gösterici yaralandı. Tanta'da çıkan çatışmalar ise devam ediyor. Bölgeden gelen bilgilere göre her iki taraftan da çok sayıda yaralı bulunduğu bildiriliyor. Kuzey Sina'da ise asker ile Mursi'yi destekleyen Bedevi Kabileleri arasında zaman zaman çatışmalar yaşandığı kaydediliyor. AA muhabirinin telefonla ulaştığı Bedevi aşiretlerinin temsilcileri, bölgede çatışmaların yaşandığı ve emniyetin olmadığını belirterek, "Polis noktalarına saldıranların bir kısmı Cemaa El İslamiya üyeleri olabilir. Bölgeyle ilgili ortaya atılan Hamas'ın Sina'yı işgal ettiği iddialarının tamamı gerçek dışıdır" dediler. Kabile temsilcileri, Kuzey Sina Valiliği ve Ariş kentinde bulunan kamu binalarının Mursi'yi destekleyen Bedevi kabileleri tarafından gerçekleştirildiğini savunarak "Hamas kaç kişi ile gelip valiliği işgal edecek. Buradaki Mursi'yi destekleyen aşiretler haksızlık karşısında böyle bir eylemi gerçekleştirdi" dediler. nbsp;
Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mısır ordusunun helikopterleri Ariş, Şeyh Zuveyd ve Refah kenti üzerinde aralıksız uçuyor. Mısır ordusunun kontrol noktaları güçlendirilirken, Gazze sınırının Filistin tarafında ise Hamas'a bağlı güçler asker takviyesinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...