Kahire'de ordu namaz kılanlara ateş açtı, 53 ölü yüzlerce yaralı var

Kahire'de ordu namaz kılanlara ateş açtı, 53 ölü yüzlerce yaralı var

DÜNYA Haberleri

Kahire'deki Mısır ordusunun sabah namazında Mursi taraftarlarına açtığı ateş sonucu 53 kişinin öldüğü ve yüzlerce yaralı olduğu bildirildi.

Mısır'da Mursi'ye destek veren ve darbenin karşısında yer alan halka Muhammed Mursi'nin tutulduğu iddia edilen nbsp;Cumhurbaşkanlığı Muhafız binası önünde polis tarafından müdahale edildi. Gerçek mermi kullanılarak, sabah namaz kılan vatandaşların üzerine açılan ateş nedeniyle ölüm haberleri geliyor. Keskin nişancılar tarafından direk nbsp;insanların kafaları hedef alınıyor. Şuana kadar gelen ölüm sayısı 53 ancak bu sayının çok artabileceği belirtilirken çok sayıda kişinin kurşun yarası ile yaralandığı belirtiliyor. Ölenler arasında anneleri namaz kılarken oynayan iki bebek te bulunuyor... İhvan sözcüsü Gehad el Haddad saldırı üzerine yaptığı açıklamada: Bizim şu anda acilen ambulans ve tıbbi yardıma ihtiyacımız var...Asker ve polisler kardeşlerimizi doğrudan başlarından vurdular, çocuklar annelerinin kucaklarında vuruldu." dedi. Gençler bölgeden çocuk ve kadınları kurtarmaya çalışırken, polis çadırları da sökerek gazla protestocuları dağıtmaya çalışıyor. Mısır'da bütün bunlar yaşanırken Gine kabilesi nbsp;askerin meşruiyeti olmadıüını belirterek askerde olan gençlerine "Evinize dönün" dediler... Cumnhuriyet Muhafız binası önünde müdahalede bulunan ordunun zırhlı araçlarla Rabiat'ül Adeviyye meydanına doğru ilerlediği belirtiliyor
##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...