Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Budist tapınağında patlama

/ Kaynak: CHA
Budist tapınağında patlama

DÜNYA Haberleri  / CHA

Hindistan'ın Bihar Eyaleti Bodh Gaya bölgesinde dün Budist tapınağında patlayan 9 bomba sonrasında bölgede güvenlik artırıldı.

Hindistan'ın Bihar Eyaleti Bodh Gaya bölgesinde dün Budist tapınağında patlayan 9 bomba sonrasında bölgede güvenlik artırıldı. Patlamaları değerlendiren Hindistan İçişleri Bakanı Sıshil Kumar Shinde, Gaya'daki Mabodhi tapınağı ve çevresinde 9 bombanın patladığını ve iki patlamaya hazır bombanın da güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Shinde patlamaların tapınak ve çevresindeki turistik alanda meydana geldiğini, diğer patlamamış bombaların da bir otobüs durağında bulunup etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İçişleri bakanlığının özel ekiplerle bölgede olduğunu dile getiren Bakan Shinde, bölgede böyle bir saldırı ile alakalı bir istihbaratın olmadığını, olayı araştırıldığını sözlerine ekledi. Olayda şans eseri kimse ölmezken yaralanan iki Budist rahibin de durumunun iyi olduğu bildirildi. Bu arada Bihar Eyaleti'nden Gaya bölgesine giden trenlerin uğrak yeri Bhojpur bölgesinde tren istasyonlarında güvenlik artırıldı. nbsp;Bhojpur Bölge Emniyet Amiri Shiv Narayan bölgede güvenlik güçlerinin alarm halinde olduğunu dile getirdi. Polis olayla alakalı Indian Mucahidin örgütüne üye bir kişiyi tutukladığını duyurdu. Bölgede Budistlere karşı saldırılar çok ender görülmesine karşın Hint medyası saldırının ardında Myanmar'da Arakan Müslümanlarına karşı meydana gelen Budist katliamlarına tepkilerin olduğunu öne sürüyor. Budistler için kutsal mekanlardan biri olarak kabul edilen Gaya bölgesi Buda'nın aydınlanmaya (nirvanaya) erdiği yer olarak kabul ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...