Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki: Ya sen insan değil misin?

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki: Ya sen insan değil misin?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"nda konuştu. Türkiye karşıtı söylemlerle taraftar toplamaya çalışan AB liderlerine sert tepki gösteren Erdoğan, "Biz kimsenin oyuncağı değiliz, olmayacağız. Tehditlerle Türkiye'yi esir alacağını zannedenler kendi tarihlerinden bîhaberlerdir." ifadelerini kullandı. Avusturya'da Türk vatandaşlarının köpeklerle aratılmasına da tepki gösteren Erdoğan,"Ya sen insan değil misin? Sen ara. Kadınsa kadın polisin arasın. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunların karakterinde bu var" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizleri bu gazi mekanda ağırlamaktan büyük bir bahtiyarlık duruyorum. Bosna aşığı gazeteci Akif Emre kardeşimize de rahmet ve mafiret niyaz ediyorum. Aliya sadece bir siyasetçi, bir düşünür ve aksiyon adamı değildir. Merhum Aliya bunların tamamıdır. Hatta çok daha ötesi, fazlasıdır. O, sırf Müslüman olduğu, Müslümanca düşündüğü için atıldığı zindanda fikrini ilmek ilmek dokuyan genç bir mütefekkirdir.  

Biz onu ey teslimiyet senin adın İslam'dır niyazıyla biliyoruz. Biz onu asla intikam peşinde koşmayın, adalet arayın ama yapılanları da kesinlikle unutmayın sözleriyle hatırlıyoruz. Biz onu Boşnak'lar ülkelerinde kendilerini özgür hissetsinler vasiyetityle hatırlıyoruz. Biz o gönül insanını vefatından bir gün önce yazdığı, 'Dik dur, yıldızların altında nasıl başı eğik durursun, hangi yoldan gidersen git sonunda ölüm bekliyor, bu yüzden dik dur' mesajıyla hatırlıyoruz."

"ELİMİ AVUCUNA ALIP VERDİĞİ NASİHAT..."

"Elimi avuçlarının içine alıp buralar evladı Fatiham'dır, Bosna'ma sahip çıkın emaneti ile hatırlıyoruz. Biz de Bosna'yı korumaya devam edeceğiz.Orada bir kaç önemli siyasi vasiyetleri oldu ama burada söylemem uygun düşmez. Bugün bir kez daha bu anlamlı merasim sebebiyle kendisinin cesaretine ve sarsılmaz imanına şahitlik ediyoruz."

Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki: Ya sen insan değil misin?

"BATI HALA ÖLDÜRÜYOR"

"Aliya Müslüman olmanın kalmanın Müslümanca yaşamanın mücadelesini vermiştir, ne inancından ne de Boşnak kimliğinden vazgeçmemiştir. Batılı insanlara şirin görünmeyi ihanet sayar. Avrupalı Müslümanım derken ben Avrupa'ya giderken başım önümde gitmiyorum der. Çünkü Batı, 7'den 70'e öldürdü ve hala da öldürüyor. Aliya cezaevini de savaşı da görmüştür. Bu her şahsa nasip olmaz. Bu cesaretinin en temel harcıdır. Medeni Avrupa'nın gözü önünde yüz binlerce vatandaşı katledilir. Srebrenitsa bunlardan bir tanesidir."

HOLLANDA VE AVUSTURYA'YA TEPKİ

"Medeni Avrupa'nın gözü önünde yüz binlerce vatandaşı katledilir. Srebrenitsa bunlardan bir tanesidir. Hala bu yamyamlar yaşıyor. Son seçimlerde Hollandalıların yamyamları ile bizim insanlarımıza nasıl saldırdıklarını gördük. Benim Trabzonlu, Hollanda'da çalışan işçime köpeklerinin nasıl saldırdığını gördük. Bakın yine aynı şey oldu. Türkiye'ye gelen vatandaşıma kalkıp köpeklerle aratıyorlar. Ya sen insan değil misin sen ara. Kadınsa kadın polisin arasın. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunların karakterinde bu var. Ama bir Müslüman'da bu olamaz. Çünkü Müslüman zulmedemez."

"SAHİLE VURAN MASUM ÇOCUK BEDENLERİ BATI MEDENİYETİNİN MEZAR TAŞLARI"

"Bizim onun duruş ve asaletinden öğrenecek çok şeyi var. Emperyalistler, kan emiciler sömürmeye devam ediyor. Arakan'ın haini görüyoruz. O güçlü bildiklerimiz bu işi çözemezler mi? Ama ölen Müslüman ise onlar için önemli değil. Terörist Hıristıyanların içinden çıktıysa ses yok. Biz DEAŞ terörist diyoruz ve mücadele veriyoruz. Niye? Biz onların İslam ile alakası olmadığını açıkça haykırıyoruz. Halep'ten İdlib'e insanlar kaçarken ses çıkardılar mı? Ona sessiz kalan Myanmar'daki Budist terörüne ses çıkarmıyor. İnsan hakları demokrasi ve özgürlükler dün Boşnak'lara bugün de Suriyelilere Filistinlilere çok görünüyor. Zulmü trübünlerden seyredenler değişmedi. Sahile vuran masum çocuk bedenleri Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır."

"BİZ KİMSENİN OYUNCAĞI DEĞİLİZ"

"İlkelerini kendi elleriyle boğan Avrupa'nın geleceği karanlıktır. Yabancı düşmanlığını tırmandırmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacı yoktır ama Türkiye'siz bir Avrupa'nı gideceği yer hiçliktir. Biz kimsenin oyuncağı değiliz, olmayacağız. Tehditlerle Türkiye'yi esir alacağını zannedenler kendi tarihlerinden bihaberlerdir. Onlar görmek istemese de reçete Türkiye'nin tam üyeliğidir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...