Thyssenkrupp ile İsrail anlaştı

Düzenleyen:
Thyssenkrupp ile İsrail anlaştı

DÜNYA Haberleri

Almanya, üç Thyssenkrupp denizaltısının İsrail'e satılmasını onaylandığını ve satın alım için maddi destek sağlanacağını duyurdu.

Alman Hükûmet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin'de yaptığı açıklamada,  tarihten kaynaklanan sorumluluklarından dolayı hükümetin, İsrail'in ve  mevcudiyetinin korunması için söz konusu anlaşmaya maddi destek verme kararı  aldığını belirterek "23 Ekim itibarıyla İsrail donanmasına üç denizaltının daha  verilmesi konusunda bir hükûmet anlaşmasının imzalanması kararlaştırılmıştır."  dedi.
 
''NETANYAHU İLE BAĞLANTILI''

Yaklaşık 2 milyar dolarlık anlaşma, İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında, ‘'Almanya'dan ülkesine almak istediği denizaltıları satan şirketle bağlantıları olduğu’' iddiasıyla yolsuzluk soruşturması skandalından dolayı dikkat çekti. 
 
Seibert, anlaşmayı onaylayan hükûmetler arası bir mutabakat bildirisinin günün ilerleyen saatlerinde imzalanacağını söyledi.
 
Almanya, İsrail tarafından satın alınması planlı üç denizaltı için yapmayı planladığı Mutabakat Anlaşması törenini ertelemişti.
 
Erteleme kararı, İsrail polisi tarafından halihazırda yürütülmekte olan ve ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS)’den alınması planlanan denizaltı ihalesinde yolsuzluk yapıldığı soruşturması üzerine alınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...