8'e de var 120'ye de

8'e de var 120'ye de

GÜNDEM Haberleri

İran hurmaları hem taze, hem lezzetli. Üstelik ucuz mu ucuz... Kilosu sadece 8 lira... Ancak Acve hurmasının 6 kilosu neredeyse asgari ücret ediyor...

Yarın ramazanı şerifin birinci günü, malum bu ayın özeli hurma için en iyi adres ise elbette Mısır Çarşı'sı... Malın iyisini arayanlar bu ara dağ gibi yığılmış hurma tezgâhlarından cebine göre en iyi olanı beğenip alıyor. Tezgâhtarlar küreklerini hurma dağlarına daldırıp daldırıp çıkarıyor, yıpratıcı bir tempoyla paket sarıyorlar. Kiloyla alamayan, gramla alıyor, herkes kesesine göre bir şeyler götürüyor. Çarşıda neredeyse 50 çeşit hurma var ama onlardan üçü, beşi öne çıkıyor. "Çamur hurma" adıyla bilinen İran hurmaları hem taze, hem lezzetli. Üstelik ucuz mu ucuz kilosu sadece 8 lira... Ancak nbsp;Acve hurmasının 6 kilosu neredeyse asgari ücret ediyor. Medine hurmasının fiyatı lezzetine göre değil, büyüklüğüne göre değişiyor. Medine amberi hurma 60 lira, lüks Medine hurması 44 lira, siyah Medine hurması 35 lira, özel Medine hurması 28 lira, normal Medine hurması ise 24 liradan satılıyor. Taze Kudüs 26, duble Kudüs 24, normal Kudüs hurması ise 20 liradan alıcı buluyor. Kuzey Afrika hurmaları ıslak zarları ve parlak renkleriyle dikkat çekiyor, Cezayirler 10 liradan, dallı Tunuslar 12, ballı Tunuslar ise 10 liradan gidiyor. Yere düşünce kırılacak kadar sert ama bir o kadar lezzetli ve kokulu olan Sudan hurmaları piyasamıza giremiyor.
nbsp;8'e de var 120'ye de

BU HURMAYI EFENDİMİZ DİKTİ
Tezgâhlarda 50'ye yakın çeşit olsa da en çok ilgiyi 120 liraya satılan Acve hurması görüyor. Onu bu kadar değerli kılan ise Peygamber Efendimizin bu hurmayı kendi elleri ile dikmesi... nbsp;

Türbeler de dolup taşıyor
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte türbeler ziyaretçi akınına uğradı. Eyüp Sultan türbesinde ve Üsküdar'daki Aziz Mahmûd Hudayi Hazretlerinin türbesinde rastladığımız vatandaşlar, "Burada manevi bir hava var. Her fırsatta ziyaret edip kalbimizde bir ferahlıkla dönüyoruz. Böyle zatların yüzü hürmetine ve dualarıyla ayakta duruyoruz" diyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...