Hastane odalarına otel konforu

Hastane odalarına otel konforu

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı, içinde banyosu, tuvaleti, televizyonu ve telefonu olan nitelikli hasta odası sayısını yüzde 6'dan yüzde 34'e yükseltti

Sağlık yatırımlarında verimlilik artışı sağlayıp yatırım bütçelerini daha akılcı kullanan Sağlık Bakanlığı, 1923-2002 yılları arasında yapılan 7 milyon metrekarelik kamu sağlık binasına son on yılda 7 milyon metrekare daha ilave etti. Eğer yatırım harcamaları 1994-2002 yılları arasındaki gibi devam etseydi 2002-2011 yılları arasında yatırım harcaması 7,1 milyar lira yerine 17 milyar lira olacaktı. Bu sayede Türkiye'nin 10 milyar lirası devletin kasasında kaldı. Bu para diğer alanlara kaydırıldı. İçinde banyosu, tuvaleti, televizyonu ve telefonu olan nitelikli hasta odası sistemine geçen Bakanlık, 2002'de yüzde 6 olan nitelikli yatak oranını 2012'de yüzde 34'e yükseltti. 2003 yılından sonra tamamlanan ve yeni başlayan yatırımlarda ise nitelikli yatak oranını yüzde 100'e ulaştıran Bakanlık, sağlık alanında Türkiye'de çağ atlatacak olan şehir hastanelerinin yapımına başladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...