Otomobile Gezi zammı bu ay belli olacak

- Güncelleme:
Otomobile Gezi zammı bu ay belli olacak

Ekonomi Haberleri

Tarihî seviyelere çıkan dolar yüzünden otomobil fiyatlarında artış bekleniyor. Ancak firmalar bu yükselişi aylara yayıp kampanyalarla kamufle edecek.

Gezi Parkı eylemleri ve dış gelişmeler sebebiyle yükselen döviz kurunun otomobil fiyatlarına ne oranda yansıyacağı bu ay belli olacak. Sektör temsilcilerinin beklentisine göre fiyatlarda yüzde 4'lere varan zam olacağı, ancak bu artışın kademeli olarak gerçekleşeceği belirtiliyor. Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir de, döviz kuru ve faiz oranlarındaki artışın tüketicinin cebinden çıkan parayı etkilediğine dikkat çekerek, "Bunun fiyatlara yansımasını haziran ayında görmedik. Onun için de bu ay pazar fena çıkmadı. Haziran ayı rakamlarında öne çekilen talep de etkili oldu. Fiyatlara zam gelecek diye araç kiralama şirketleri ve büyük filo alımı yapan şirketler taleplerini öne çekti. Onun da etkisiyle 74 bin adetlik pazar meydana geldi. Kamyonu da koyarsak yaklaşık 76 binlik bir pazar olacak. Temmuz ayı bir gösterge olacak. Yeni ayla birlikte fiyatlara yansıyabilecek kur ve faiz değişikliğinin pazarda ne etki yapacağını temmuz ayı içinde göreceğiz" diye konuştu. Özdemir, döviz kuru ve faiz oranlarındaki artışın otomotiv pazarını etkileyeceğini ve yıl sonunda toplam pazarın 850 bin seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Sektör temsilcileri, temmuz sonuna kadar otomobil fiyatlarında yüzde 1-1.5 oranında artış, ilerleyen aylarda da yine aynı oranlarda zamlar olabileceğini belirtiyor. Yıl başında başlayan düşük faizli uzun vadeli kredilerin devam edeceğine dikkat çeken firma yetkilileri, oluşan fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının pazarı olumsuz etkilemeyeceğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...