17 liralık kıyma markette iki katı

- Güncelleme:
17 liralık kıyma markette iki katı

Ekonomi Haberleri

Et ve Süt Kurumunun en kaliteli hayvanın etini 17.5 liraya sattığını ifade eden Tunç, tüketicinin kandırıldığını söyledi.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, Et ve Süt Kurumu mağazalarında 17,75 liraya satılan kıymanın diğer işletmelerde yüzde 80'lik fiyat artışıyla satışa sunulduğunu belirterek tüketicilerden nbsp;bu ürünlere itibar göstermemelerini istedi. Ramazan ayı öncesinde et üretiminde sıkıntı yaşanmayacağını belirten Tunç, Et ve Süt Kurumunun aldığı son kararla tüketicilerin ucuz et yiyeceğini söyledi. Ancak kurumun fiyatları düşürme kararının provoke edilmeye çalışıldığına dikkati çeken Bülent Tunç, "Et ve Süt Kurumu'nun piyasada etkisi büyük. Bu fiyat indirimiyle tüketicimiz, 17 liraya kıyma, 23 liraya da kuşbaşı yiyecek. Bunun üzerinde verilen her para haksız kazanç demektir" diye konuştu. Türk insanının daha çok kıyma ve kuşbaşı et tükettiğine işaret eden Tunç, "Bu ürünlerin fiyatı da belli bir aralıkta. Ancak bazı büyük işletmeler bu ürünlerin fiyatını arttırarak büyük kazanç sağlıyor. Halkımız fiyatlar konusunda dikkatli olsun. Bu ürünleri yüksek fiyattan almaktan kaçınsın" dedi.Tunç, Et ve Süt Kurumunun fiyatlarda gerekli müdahaleyi yaptığını ancak piyasa genelinde yüksek fiyattan satışın devam ettiğini ifade etti. Fiyatların düşmemesi halinde Et ve Süt Kurumu'nun karkas et satışına da başlayabileceğini dile getiren Tunç şunları söyledi: "Şu anda Et ve Süt Kurumu, piyasanın yüzde 3'lük kısmına hakim. Geri kalan kısım da büyük tüccarların elinde. Et ve Süt Kurumu, fiyatlarını indirdi ama buna rağmen kazanç sağlıyor. Diğer işletmeler ise aynı ürünü yüzde 80 fiyat farkı ile satıyor. Bazı bölgelerde fiyatlar 40 liraya kadar çıkıyor. Yükselen fiyatları düşürmek istemiyorlar. Bu işletmelere yüzde 15'lik kazançlar yetmiyor. Et satışından yüzde 60 kâr elde etmeye çalışıyorlar. Bundan dolayı fiyatlarda düşüş olmuyor. Bunların tamamı aldatmacadır." AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...