Avusturya'daki skandal uygulamaya Almanya da katıldı

Düzenleyen:
Avusturya'daki skandal uygulamaya Almanya da katıldı

DÜNYA Haberleri

Geçtiğimiz günlerde Avusturya'nın bu ülkeye gelen Türk vatandaşlarına yönelik köpekli arama uygulaması büyük tepki çekmişti. Skandal uygulamaya Almanya da katıldı.

Avusturya'da Türk vatandaşlarına yönelik skandal uygulamanın ardından benzer bir karar Almanya'dan geldi. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bir takipçisi tarafından çekilen görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak Alman makamlarına tepki gösterdi.

Avusturya'daki skandal uygulamaya Almanya da katıldı

Görüntülerde Alman gümrük polisinin Türkiye'den gelen yolcuları bir köpeğe koklattığı görülüyor. Uygulama yolcuların tedirgin bakışları arasında son buluyor.

Daha önce Avusturya Viyana Havalimanı'nda Türk vatandaşlarına yönelik uygulanan köpekli arama uygulamasına Türkiye misillemeyle karşılık vermiş, Atatürk Havalimanı'ndan Viyana’ya gidecek Avusturya vatandaşlarına mütekabiliyet uygulaması kapsamında köpekli arama yapılmıştı.

Yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, AB üyesi ülkelerin yaklaşımına "Bunların karakteri bu." sözleriyle tepki göstermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...