MTV Yeni Zam oranı belli oldu | MTV 2018 hesaplama | MTV ne kadar?

Düzenleyen:
MTV Yeni Zam oranı belli oldu | MTV 2018 hesaplama | MTV ne kadar?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranı belli oldu. Yüzde 40 olarak öngörülen MTV zammı yüzde 25'e düşürüldü. Peki MTV hesaplaması nasıl yapılıyor? Yeni zamla birlikte hangi araç ne kadar ödeyecek?

MTV oranı belli oldu. MTV hesaplama işlemi yeni vergi zammının yayınlanmasının ardından araştırılan konular arasında yer aldı. Araçları için ne kadar vergi ödeyeceklerini görmek isteyen vatandaşlar, MTV hesaplama işlemi ile son durumu öğrenebilecek. İşte, zam oranlarıyla birlikte MTV hesaplama işlemi ve geçmiş döneme ait bilgiler...

2018 yılı Motorlu Taşıtlar vergileri Meclis'ten geçen tasarıyla kesinleşti. 2018 yılı MTV araç vergileri 1300 motora kadar olanlar için yüzde 15 zamlanırken üstündeki araçlarda ise yüzde 25 zam gördü. Tasarıyla otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerinin vergilendirme usulü değiştirilerek, mevcut vergilendirme ölçütlerine taşıt değeri de eklendi. Bu araçlarda MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı ise 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olarak uygulanacak.

MTV HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYIN

Binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yeni yılda yüzde 25 artış yapılacak. Zammın ardından araç sahiplerinin ödeyeceği MTV tutarı da değişecek. 

ESKİ VERGİ FİYATLANDIRMA TABLOSU

MTV yeni zam oranı belli oldu… MTV 2018 hesaplama

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...