Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DEAŞ depolarından NATO silahları çıktı

Düzenleyen:
DEAŞ depolarından NATO silahları çıktı

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DEAŞ’ın çekildiği Mayadin’e giren Suriye ordusu, ABD, Belçika ve İngiltere’ya ait çok sayıda silah buldu

Suriyeli Tuğgeneral Hasan Süheyl, Suriye ordusunun üç gün önce Mayadin’de terör örgütü DEAŞ’tan ele geçirdiği bir depodan NATO silahlarının çıktığını açıkladı. Tuğgeneral Süheyl “Depoda çok sayıda ABD, Belçika ve İngiltere menşeli yer alıyor. Silahlarla birlikte çok fazla miktarda yabancı iletişim sistemleri de bulunuyor. Bu silahları depodan çıkarmamız en az bir hafta sürer” dedi. 
Suriyeli tuğgeneralin açıklamasının ardından NATO’dan konuyla ilgili açıklama geldi. NATO’nun silah satmadığı belirtilen açıklamada “NATO, terör örgütü DEAŞ’a karşı kurulmuş olan Koalisyon güçlerinin bir parçası. AWACS gözlem uçuşlarıyla Irak’taki operasyonlara destek veriyoruz, aynı zamanda Irak güçlerini eğitiyoruz. Bununla birlikte Suriye’de bir varlığımız bulunmuyor. Ancak NATO üyesi bazı ülkeler Suriye’deki operasyonlarda yer alıyor. Söz konusu silahlara ‘NATO silahı’ denilmesi yanıltıcı” denildi. NATO’nun ardından bir açıklama da İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Açıklamada “Bu iddia spekülasyon gibi gözüküyor” denildi. 
Suriye devlet haber ajansı SANA ise depodaki silahlardan bazılarının İsrail menşeili olduğunu öne sürdü. Humus’un kırsalındaki Cubel Cerrah bölgesinde bulunan bir başka depoda da İsrail menşeili silahlar ve iletişim sistemleri çıktı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...