Kerkük’te halk dev bayrakla yürüdü

Düzenleyen:
Kerkük’te halk dev  bayrakla yürüdü

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) işgalinden kurtarılan Kerkük’te halk, 500 metrelik bir Irak bayrağıyla yürüyüş yaptı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) işgalinden kurtarılan Kerkük’te halk, 500 metrelik bir Irak bayrağıyla yürüyüş yaptı. Kerkük Millî Gençler Meclisi ve sivil Türkmen örgütleri tarafından düzenlenen yürüyüşe katılanlar “Yaşasın Irak, yaşasın Türkmenler” şeklinde slogan attı. Kerkük’ün bütün caddelerinden ve binalarından Irak bayrağından başka bütün bayraklar indirildi. Öte yandan Kerkük’e seçilecek yeni valinin kim olacağına dair Kürt, Türkmen ve Arap Meclis Üyeleri arasında görüş ayrılığı bulunuyor. Irak İçişleri Bakanı Kasım Araci taraflarla temaslarda bulunmak üzere Bağdat’tan Kerkük’e geldi. Bağdat yönetimi Kerkük’e askerî vali atayıp yardımcılarının Türkmen, Arap ve Kürt olmasını istiyor. Irak Türkmen Cephesi (ITC) ise valinin Türkmen olmasını istiyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...