Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Saakaşvili, Ukrayna’dan sınır dışı edilebilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Saakaşvili, Ukrayna’dan sınır dışı edilebilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin sınır dışı edilmesinin önünde engel olmadığı bildirildi.

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saakaşvili'nin Devlet Göçmen Hizmetleri tarafından Ukrayna'da mülteci statüsü başvurusunun kabul edilmediğini belirterek, "Bu yüzden şimdi sınır dışı edilmesini veya iadesini engelleyebilecek, özel şartları olmayan vatansız kişi statüsünde bulunuyor. Devlet Göçmen Hizmetleri bunu kesin olarak biliyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'ye Mayıs 2015'te Ukrayna vatandaşlığı vermişti.

Saakaşvili, Odessa Valiliği görevine atanmış ama 2016'da bu görevden istifa etmiş ve Yeni Güçler Hareketi Partisi'ni kurarak muhalefete geçmişti.

Saakaşvili, Temmuz 2017'de ABD’de bulunduğu esnada Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun imzaladığı kararname ile vatandaşlıktan çıkarılmıştı.

Geçen ay muhalefetin de desteğiyle Polonya üzeri Ukrayna sınırından ülkeye pasaport kontrolü olmadan giren Saakaşvili, taraftarları ile Ukrayna Parlamentosu önünde 17 Ekim’den bu yana devam eden protesto eylemleri başlatmıştı.

Ayrıca geçen ay Gürcistan Başsavcılığı, Ukrayna'dan hakkında tutuklama kararı bulunan Saakaşvili'nin gözaltına alınması ve iade edilmesini istemişti.

Gürcistan vatandaşlığından 4 Aralık 2015'te çıkarılan Saakaşvili, 2013'ten bu yana ülkesine dönemiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...