Hırsızlardan polise övgü 'iyiki yakaladınız ellerinize sağlık'

Hırsızlardan polise övgü 'iyiki yakaladınız ellerinize sağlık'

GÜNDEM Haberleri

Konya'da çelik kasadan 212 bin lira çalan hırsızların polise, "Bizi nasıl yakaladınız, engelli taklidi yapmıştık" diyerek "Elinize sağlık" dedi.

Konya'da çelik kasadan 212 bin lira çalan ve kimseye güvenemedikleri için parayı vücutlarına saran şüphelilerden 3'ü tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin polise, "Bizi nasıl yakaladınız, engelli taklidi yapmıştık" diyerek "Elinize sağlık" dedikleri öğrenildi. Olay, geçtiğimiz hafta merkez Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi Konya Motorlu Taşıtlar Sanayindeki bir iş yerinde meydana gelmişti. Gece saatlerinde iş yerine giren hırsızlar çekmecedeki 2 bin lira ile 210 bin lira bulunan çelik kasayı, tamir için bırakılan otomobile yükleyerek çalmıştı. Polis, yüzleri kapalı ve engelli taklidi yapan kişileri güvenlik kamerası kayıtlarına ulaşmasının ardından aramaya başlamıştı. Polis yaptığı çalışmada kimliğini tespit ettiği Rıdvan Y. (18), Hasan A. (18), M.E. (17) ve M.Ö'yü (17) Karaman Caddesi Karaaslan Hadimi Parkı'nda piknik yaparken yakalamıştı. Yakalanan şüphelilerin üst aramasında paranın 170 bin lirası vücutlarına sarılı olarak çıkmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hasan A, M.E ve M.Ö. nitelikli hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hırsızlık anında olay yerinde olmayan Rıdvan Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"KİMSEYE GÜVENEMEDİK"

Şüphelilerden Hasan A'nın ifadesinde, "200 lira ararken 200 bin liradan fazla para bulduk. Bu kadar parayı bulunca da kimseye güvenemedik, bir yere de bırakamayınca üzerimize sardık" dediği öğrenildi. Tutuklanan şüphelilerin ise polislere, "Bizi nasıl yakaladınız. Yürüyüşümüzü değiştirip, engelli gibi hareketler yaptık. Bu kadar çabuk yakalanmayı hiç beklemiyorduk. İyi yakaladınız, elinize sağlık" dediği öğrenildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...