Rusya ile Katar askerî iş birliği anlaşması imzaladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya ile Katar askerî iş birliği anlaşması imzaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Katarlı mevkidaşı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile askerî iş birliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

Katar Savunma Bakanlığına bağlı Manevi Yönlendirme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şoygu ile Atiyye arasında başkent Doha'da gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler, askerî ve savunma alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi, Körfez ve Suriye krizlerindeki son gelişmeler ile terörle mücadele konuları ele alındı.

Taraflar görüşmede, askerî teknik iş birliği anlaşması, hava savunmasıyla alakalı mutabakat zaptı ve askerî malzeme alımı konularında genel kuralları içeren yasal bir sözleşmeye imza attı.

Görüşmenin akabinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani de Şoygu'yu Doha'daki El-Bahr Sarayı'nda kabul etti. Kabulde ikili ilişkiler, askerî alanda iş birliğini güçlendirme ve bölgede yaşanan krizler ile bunların yansımaları masaya yatırıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...