Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Çağlayan, sanayi üretim rakamlarını değerlendirdi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Bakan Çağlayan, sanayi üretim rakamlarını değerlendirdi

Ekonomi Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, sanayi üretiminin Mayıs ayında da arttığını belirterek, "Yeni teşvik sistemi, 6. bölge başta olmak üzere tüm Türkiye'de yatırım iklimi oluşturdu. Sanayi yatırımları hızlanıyor" dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan yazılı bir açıklama yaparak Mayıs ayı sanayi üretim endeksi rakamlarını değerlendirdi. Sanayi üretim endeksinin Mayıs ayında 120.5 olduğunu belirten Çağlayan, mevsim ve takvim endeksinden arındırılmış endeksin ise 115.3 olduğuna işaret etti. Arındırılmış endekste hafif bir gerilime bulunduğunu ancak ham verinin geçen yıla göre 1.9 arttığını ifade eden Çağlayan şunları kaydetti: "Gerek ihracatımızda, gerek ithalatımızda yükseliş sanayi üretimi verilerindeki değişime işaret ediyordu. Ayrıca teşvik sistemi verileri de sanayinin önceki aylara göre daha hareketli olduğunu gösteriyor. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış endeksteki değişim önemli. Onu da yakından izliyoruz. Ancak ekonomimizdeki büyümeyi belirleyen veri, arındırılmamış veri." nbsp;Çağlayan, bugünkü veri ile ilk 5 ayda sanayi üretimindeki artışın yüzde 2.1 olduğuna dikkat çekti. Yine de yıl sonu büyüme hedefi için daha güçlü sanayi üretimine ihtiyaç olduğunu hatırlatan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin geleceğinin üretim ve özellikle sanayi üretiminden geçtiğini ve yeni teşvik sisteminin hedefinin tam olarak bu olduğunu ifade ederek yeni teşvik sisteminin 6. Bölge başta olmak üzere Türkiye'de sanayiyi hızlandırdığını belirtti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan açıklamasını şöyle bitirdi: "Avrupa ekonomisi hala zayıf ancak buradaki her iyileşme bizim hanemize de artı olarak yazılacak. Avrupa'daki iyileşme sanayi üretimimizde de artışa zemin hazırlayacak. Son 1-2 ayda gelişmekte olan ülkelerdeki görünüm de netliğini kaybetmeye başladı. Yakında dünya büyüme beklentileri aşağı yönlü revize edilecek. Bizim Türkiye olarak bu süreçte daha güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için de hem ihracat tarafında, hem iç talep tarafında proaktif duruşumuzu devam ettireceğiz." nbsp;
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...