Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlk silah OSB’si için kazma vuruluyor

Düzenleyen:
İlk silah OSB’si için kazma vuruluyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı çalışmaları tamamlandı, arsa tahsisleri için ön talepler alınmaya başlandı. İki ay içinde kazma vurulacak

Kırıkkale’de 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak Türkiye’nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, altyapı çalışmaları tamamlanarak arsa tahsisleri için ön talepler alınmaya başlandı.
Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait Arpalık Çukur mevkisindeki 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak organize sanayi bölgesinde (OSB) altyapı çalışmalarına yaklaşık 20 milyon lira harcandı.Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale’de, Silah İhtisas OSB’ye yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşviğinden yararlanabilecek. OSB içinde tahsis edilecek 64 parsel bulunuyor.
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB’ye yatırım yapmayı planlayan firmaların yatırım taleplerinin alınmaya başlandığını ifade ederek, “Tahsis talepleri uygun bulunan firmalara kasım ayı içerisinde arsa tahsisleri yapılacak. Tamamıyla müteşebbislerin yatırım yapması için her şeyi hazır bir OSB oldu. Doğalgaz da bu altyapının içerisinde. Geçen hafta Silah İhtisas OSB müteşebbisleriyle bir toplantı yaptık. Arsaların birim metrekare fiyatını belirledik. Biz, daha bu OSB’mizi tanıtmadan çok talep aldık. Onları değerlendiriyoruz. Bu talepler içerisinde birkaç yatırımcı firmanın yeterliliği ve ciddiyeti bakımından araştırma ve istihbari çalışmalarının ardından ön tahsisleri yaptık. Bu firmalardan biri 2 ay içerisinde kazmayı vuracak. İnşallah 3-4 ay içerisinde fabrika bloklarının yükseldiğini göreceğiz. Çok büyük bir yatırım, inşallah altyapı işlerinde yaşadığımız yol kazaları bir daha yaşanmaz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...