BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Et makinesi ile peynir üretti kralların sofrasına girdi

Et makinesi ile peynir üretti kralların sofrasına girdi

Son 2.5 yılda Ar-Ge’ye 10 milyon TL yatırım yapan Muratbey Peynirleri 250 ürün çeşidi ile 100 milyon lira ciroya ulaştı. Muratbey, yeni ürünü parmak peynir ile de Suudi Arabistan kraliyet ailesinin vazgeçilmezi oldu.



KOBİ DÜNYASI Mustafa Sezer mustafa.sezer@tg.com.tr Et makinesini modifiye ederek dünyada ilk ve tek olan parmak peyniri üreten Muratbey, 250 çeşit peynir ile Suudi Arabistan kraliyet ailesinin sofrasına girmeyi başardı. Babası Birol Erol’un Ordu-Mesudiye’den 1950’de İstanbul’a göç ettiğini ve 1961’de Eminönü’nde bir dükkan alarak peynir satışına başladığını anlatan Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, şu an Uşak’ta modern bir fabrikada üretimlerini sürdürdüklerini söyledi. Uşak’ta fabrikada üretime başladıktan sonra Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini dile getiren Erol, “Son 2.5 yılda Ar-Ge ve üretim tesislerine 10 milyon TL yatırım yaptık. Dünyada ilk ve tek olan ‘parmak peynirini ürettik. Tüketicilerden, özellikle annelerden gelen, çocuklara peyniri sevdirecek bir ürün isteğinin de bu ürünü geliştirmede etkili oldu. Ar-Ge çalışmalarımızla şuan 250 olan ürün sayısını 300’e çıkarmayı, 100 milyon lira olan ciroyu da yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz” dedi. Parmak peynir üretebilmek için et teknolojisinden yararlandıklarını bildiren Erol, sosis makinesini modifiye edilip makine patenti alınarak, sucuk lezzetinde, çörekotulu, fesleğenli, domatesli, cipsli, barbekülü gibi farklı lezzetlerde parmak peynirleri ürettiklerini söyledi. SARAYA 50 KİLO PEYNİR Yılda ortalama 7 milyon dolar olan ihracatının önemli bir kısmını başta BAE olmak üzere Orta Doğu ülkelerine gerçekleştirdiklerini aktaran Erol, “Suudi Kraliyet Aliesi Türk peynirlerine düşkün. Oraya ayda 50 kilo peynir satıyoruz. Özellikle 1.5 yıl önce piyasaya sunduğumuz 77 çeşitlik Naturena serisi büyük ilgi görüyor. Naturena serisinde parmak şeklinde, barbekülü, kimyonlu, fesleğenli, çörekotulu, kırmızıbiberli, karabiberli, sucuk baharlı, cips tadında ve hardallı peynirler bulunuyor. ABD’ye de ihracat yapıyoruz. Aralık ayında piyasaya sunmaya hazırlandığımız peynirlerle yeni pazarlara da açılmayı planlıyoruz” diye konuştu. Uşak’ta 12 bin metrekare kapalı alanı bulunan tesisin 300 kişilik istihdam sağladığını ve günlük 700 ton civarında süt işleme kapasitesine sahip olduğunu anlatan Erol, ürünlerin İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa bölge müdürlükleri aracılığıyla Türkiye çapında 7 bini aşkın noktaya ulaştırıldığını bildirdi. Necmi Erol, ultra viyole dezenfeksiyon sistemiyle her türlü bakteri, toz gibi dış etkilerden temizlenen tesisin tüm üretim bandında sadece pastörize edilmiş süt kullanıldığını ve seçilen köylerden süt alımının İtalya’da tasarlanan antibakteriyel paslanmaz tanklarla yapıldığını kaydetti. Yeni ürünler yolda İnce saç örgüsü şeklinde yeni bir peynir çalışması başlattıklarını açıklayan Erol, deneme üretimine başladıklarını ve makinenin patentini de aldıklarını söyledi. Bu formdaki bir peyniri üreten bir makinenin Türkiye’de başka bir örneği bulunmadığını belirten Erol, “Ayrıca tel peyniri yapımında klasik üretim yöntemini bırakarak, hem zaman hem de maliyet açısından fayda sağlayarak verimliliği katlı konveyör makinesi firmamızın yeni patentini alacağı makineler arasında yer alıyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT