Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

Düzenleyen:
Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

DÜNYA Haberleri

İspanya'nın Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, tek taraflı bağımsızlık ilan etti. İspanya Başbakanı Rajoy halka sakin olması çağrısında bulundu. Karşı hamlede bulunan İspanya senatosu, Katalonya'yı doğrudan yönetme kararı aldı.Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Katalonya'nın bağımsızlık ilan etmesiyle ilgili olarak, "AB için hiçbir şey değişmedi. İspanya, bizim tek muhatabımız olmayı sürdürüyor." dedi.

Katalonya referandumu sonrası İspanya Senatosu, 155'inci maddeyi devreye sokmak istiyor.

SENATODA TARTIŞILMAYA BAŞLADI

27 Ekim’de, Katalan Meclisi bağımsızlığın ilan edilip edilmemesini oylarken, Senato ise bağımsızlık girişimlerine karşı Madrid’in hazırladığı önlem planını onaylayacak. Hükûmetin, bölgenin özerkliğinin askıya alınması için sunduğu teklif Senato’da tartışılmaya başlandı.

Türkiye saati ile 16:00'da ise tartışma yerini oylamaya bıraktı. Katalan meclisi bağımsızlığı kendi içinde oylamaya başladı. Oylama sonuçlarına göre; Katalonya yönetimi tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti.

Başbakan'dan itidal çağrısı

İspanya Başbakanı Rajoy'dan itidal çağrısı geldi. Rajov; Katalonya'da hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilecektir

Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

 

BAŞBAKAN RAJOY'DAN "SAKİN OLUN" ÇAĞRISI 

Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanının ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Twitter'dan açıklama yaptı.
Başbakan Rajoy, "Bütün İspanyollardan sakin olmasını istiyorum. Hukukun üstünlüğü Katalonya'da düzeni yeniden sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İSPANYA'DAN KARŞI ADIM 

İspanya'da merkezi hükümet de, Katalonya'nın bağımsızlık kararına karşı önemli bir adım attı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Katalonya'yı doğrudan yönetme teklifinde bulundu. Senato, Başbakan Rajoy'un "doğrudan yönetme" teklifini kabul etti. Başbakan Rajoy, Katalonya özerk yönetimi başkanı Carles Puigdemont, yardımcısı ve diğer bakanların görevden alınması yetkisinin kendisine verilmesini istemişti. 

Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

 

Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

AB'DEN KATALONYA'nIN BAĞIMSIZLIĞINA İLK TEPKİ 

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Katalonya'nın bağımsızlık ilan etmesiyle ilgili olarak, "AB için hiçbir şey değişmedi. İspanya, bizim tek muhatabımız olmayı sürdürüyor." dedi.

 

Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

 

Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...