TÜDEF'TEN Tükedici Yasa Tasarısı'na eleştiri

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
TÜDEF'TEN Tükedici Yasa Tasarısı'na eleştiri

Ekonomi Haberleri  / AA

TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, hazırlanan Tüketici Yasa Tasarısı'nı eleştirerek, "Kurul ve konseylerde tüketici iradesi dışlanacak" dedi.

Eskişehir'de İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında TÜDEF üyeleri, kırmızı kart göstererek Tüketici Yasa Tasarısı'na tepkilerini dile getirdi. Yeni tasarı ile bankalara haksız kazancın yolunun açılacağını iddia eden TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, kurul ve konseylerde tüketici iradesinin dışlanacağını belirtti. Yılmaz, tüketicinin 4 seçimlik hakkından ikisinin muğlak hale geleceğini kaydederek şunları söyledi: "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM Sanayi Komisyonu tarafından kabul edilen Tüketici Yasa Tasarısı'nın özü, tüketici ve tüketici hakları kavramının ruhuna aykırıdır. Tüm dünya ülkelerinde tüketici örgütleri ilk önce devlet desteği ile mücadeleye başlamış, sonra ayakları üzerinde durmuştur. Ülkemizde tüketici örgütlemesi yetersizdir. Bu nedenle tüketici örgütlemesini desteklemek üzere tüketici örgütlerinin projelerine devlet desteğinin sağlanması gerekmektedir. Ancak hükümet bu konuda son derece gönülsüz ve isteksizdir. Bunun mutlaka Meclis sürecinde aşılması gerektiğine inanıyoruz. Diğer yandan yeni tüketici tasarısıyla ilgili tüketicilerimize seslenmek istiyoruz. Bu tasarı belirttiğimiz yönleriyle yürürlükteki yasanın gerisindedir. Bu şekliyle yasalaşırsa sorunlarımız çözülmeyecek, aksine kredi verenlerle yeni sorunlarımız başlayacaktır. Bu nedenle tüketici derneklerimize destek verelim ve hep birlikte bu sorunları aşalım. Ve tüketimden gelen gücümüzü bu kanun tasarısı için sonuna kadar kullanalım."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...