Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katalonya yerel hükûmeti feshedildi

Düzenleyen:
Katalonya yerel hükûmeti feshedildi

DÜNYA Haberleri

Katalonya'nın 21 Aralık'ta erken yerel seçime gidilmesine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İspanya hükûmetinin, Anayasa'nın 155. maddesi kapsamında verilen yetkiyle Katalonya yerel hükûmetinin feshedilmesi ve 21 Aralık'ta erken yerel seçime gidilmesine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İSPANYOL BASINI 'AYAKLANMA' OLARAK NİTELENDİRDİ

Katalonya'nın Brüksel hariç yurt dışındaki tüm temsilcilikleri de resmi olarak kapatıldı. Öte yandan İspanyol basını, Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanını "ayaklanma" olarak gösterdi. El Pais, "Katalonya parlamentosu demokrasiye darbe vuruyor. Devlet, ayaklanmayı boğuyor"; El Mundo, "Ayaklanmayı durdurmak için anayasal müdahale. 55 günlük 155. madde"; ABC, "İspanya darbenin başını kopartıyor. Bakanlar Kurulu, Katalonya yerel hükûmetini feshedip, 21 Aralık'ta Katalonya'da erken seçim açıkladı"

Katalonya yerel hükûmeti feshedildi

GAZETE BAŞLIKLARI DİKKAT ÇEKTİ

La Razon, "İsyan karşısında yasa. Hükûmet, Katalan parlamentosunun yasa dışı bağımsızlık ilanı sonrasında 155. maddeyi yürürlüğe soktu"

La Vanguardia, "Rajoy, 21 Aralık'ta seçime gitmek için Katalonya yerel hükûmetine müdahale etti. Bundan sonra söz Katalanların" başlıklarını attı.

KATALAN POLİS ŞEFİNİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Dün yaşanan olayların ardından bu sabah İspanya Hükûmeti, Katalan polis şefinin görevine son verdi. Mossos d'Esquadra biriminin yöneticisinin kavulmasıyla Katalan polisi, tüm yetkililerden tarafsız olmasını isteyen bir mesaj yayınladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...