Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Snowden: Alman ve Amerikan istihbaratları ortak çalışıyor

/ Kaynak: CHA
Snowden: Alman ve Amerikan istihbaratları ortak çalışıyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Amerikalı eski CIA ajanı Edward Snowden, Amerikan Milli Güvenlik Kurumu (NSA) ile Alman dış istihbarat kurumu BND'nin ortak çalıştığını ileri sürdü.

Amerikalı eski CIA ajanı Edward Snowden'den yeni bir iddia geldi. Snowden, Amerikan Milli Güvenlik Kurumu (NSA) ile Alman dış istihbarat kurumu BND'nin ortak çalıştığını ileri sürdü. Snowden daha öncede NSA'nın Almanya'da milyonlarca vatandaşın internet bilgilerini takip edip telefonları dinlediğini belirtmiş ve bu Almanya'da tartışmalara neden olmuştu. Hala Moskova'da bulunan Snowden, NSA'nın dinleme ve takip yaptığı ülkelerdeki istihbarat biriminden destek aldığını söyledi. Der Spiegel'e konuşan eski CIA ajanı, "İnsanların özel hayatlarının dokunulmazlığı çiğneniyor." dedi. Telekomünikasyon şirketlerinin de NSA ile işbirliği yaptığını aktaran Snowden, insanların sosyal medya hesapları ve e-maillerinin hedef nesne olarak belirlendiğini ifade etti. Spiegel ayrıca, BND ile NSA'nın işbirliğinin tahmin edilenden daha yoğun olduğunu yazdı. NSA'nın özellikle Ortadoğu ve savaş bölgelerinde BND'nin elde ettiği bilgileri aldığı belirtildi. BND Başkanı Gerhard Schindler'in de Parlamento Kontrol Komisyonu üyelerine NSA ile BND'nin işbirliği yaptığı bilgisini verdiği ifade edildi.

Öte yandan Alman hükümeti tarafından sığınma talebi reddedilen Snowden'e, Yeşiller Partisi kapıların açılmasını istiyor. Yeşiller, Snowden'e sığınma hakkı verilmesini talep ediyor. Yeşiller Partisi Grup Başkanı Jürgen Tritten, Snowden'a demokratik ülkelerin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Devlet televizyonu ARD'nin yaptığı kamuoyu araştırmasına göre Almanların yüzde 35'i eski CIA ajanının Almanya'ya gelmesini istiyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...