Gezi Parkı'na iftar çadırı kurulmayacak

/ Kaynak: İHA
Gezi Parkı'na iftar çadırı kurulmayacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Halka kapalı olan Taksim Gezi Parkı, çalışmaların ardından yeniden açıldı. Vali Mutlu, Gezi Parkı'na iftar çadırı kurulmayacağını belirtti.

15 Haziran'dan bu yana halka kapalı olan Taksim Gezi Parkı, çalışmaların ardından yeniden açıldı. nbsp;İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, beraberinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Gezi Parkı'na geldi. Gezi Parkı'nda dolaşan Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Mutlu, incelemelerini tamamladıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. nbsp;Son düzenlemeleri yerinde gördüklerini belirten Mutlu, parkın artık İstanbullulara açık olduğunu söyledi. nbsp;Mutlu'nun konuşmasından satırbaşları: Düzenlemeleri yerinde görmek için Gezi Parkı'nda inceleme yaptık. Park mükemmel hale getirilmiş, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren çalışmalar tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müz gerekli yenilemeleri zaman içinde yapacaktır. Hayırlı olsun. İstanbullular 24 saat parkı gezebilecekler. Parklar halk içindir. Dolayısıyla toplumumuzun bütün kesimlerinin kullanımına açıktır.

İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI?
Beyoğlu Belediyesi'nin böyle bir çalışması yok ama Ramazan ayına mahsus, iftar saatlerinde bir etkinlik yapılacak. Çadır kurma ve tüm gün burada tutma söz konusu değil.


"GÖSTERİ ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ"
Halk huzur ve güvenlik içinde parkı kullanamaz ve burası bir gösteri alanına çevrilirse bu halka eziyet olur. Gösteri yapmak isteyen kişiler, bize müracaat ederse bu haklarının kullanımını sağlarım. Ama bir grup "Gezi Parkı'nın bizden başka sahibi yok" diyerek burayı işgal etmeye çalışırsa buna müsaade etmeyiz. Huzursuzluk ve çatışma istemiyoruz. Ramazan Ayı'nın kucaklaşmaya vesile olmasını istiyoruz. Herkes kıymetlidir ve herkes hukuka tabiidir. Kimsenin "ben burada istediğim kadar oturur, parkın kontrolünü ele alırım" demeye hakkı yoktur. Burası bir işgal ve slogan atma alanı değil, istirahat alanıdır. Bunun dışına çıkan gösteri ve yürüyüşlere müsaade etmeyiz. Hukuk dışı gösteri ve yürüyüş çağrısı yapmak da suçtur. Kanunsuz yürüyüş çağrısı yapanların hepsi açıkça suç işlemektedir. Artık buna son verme zamanıdır. Ramazan'ımızı zehir etmeyelim.


"MAHKEME KARARI GEZİ PARKI İLE İLGİLİ DEĞİL"
Gezi Parkı'na mahsus mahkemeler tarafından verilmiş bir karar yoktur. Yalnız buradaki imar planı çalışmalarıyla ilgili verilmiş bir karar vardır ama bu direk olarak Gezi Parkı'yla ilgili değildir. Bu konuda yanlış spekülasyonlar yapılıyor. Parkı düzenleme çalışmalarımız devam ediyor.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...