Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yapı Kredi’den Türkiye ekonomisine 267 milyar TL katkı

Düzenleyen:
Yapı Kredi’den  Türkiye ekonomisine  267 milyar TL katkı

Ekonomi Haberleri

Yapı Kredi, 2017’nin ilk dokuz ayında sergilediği güçlü performansla, ekonomiye olan katkısını 267 milyar liranın üzerine, net kârını ise yüzde 27 artışla 2.7 milyar TL’ye taşıdı.

Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 14,9 olarak gerçekleşti. Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Kredi Garanti Fonu (KGF) başta olmak üzere hükümet tarafından alınan tedbirler ve özel tüketimdeki artışın da etkisiyle gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 5,1 arttığına dikkat çekti. Açıkalın, “Ekonomik büyümedeki güçlü performans, bankacılık sektöründe kredi büyümesine yardımcı oldu. Yapı Kredi de bu süreçte kredilerdeki dengeli büyüme stratejisine devam etti. Yılın ilk dokuz ayında Yapı Kredi’nin toplam aktifleri 294 milyar TL’ye, net kârı ise 2 milyar 735 milyon TL’ye ulaştı. Toplam nakdi ve gayri nakdi kredilerimiz 267.2 milyar TL’ye yükselirken, mevduat büyüklüğümüz ise 165 milyar TL oldu” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...