Şuan Saat Kaç? 29 Ekim Saat Kaç? 29 Ekim Güncel Saat | Saatler Geriye Mi Alındı?

Düzenleyen:
Şuan Saat Kaç? 29 Ekim Saat Kaç? 29 Ekim Güncel Saat | Saatler Geriye Mi Alındı?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şuan saat kaç, 29 Ekim güncel saati öğren gibi detaylar bu haberde yer alıyor. Saatlerin geriye alınma kararının ardından Türkiye'de birçok kişi, ''Şuan saat kaç, güncel saat, 29 Ekim Türkiye saati'' gibi soruların cevaplarını arıyor. İşte 29 Ekim güncel saat ile ilgili detaylar...

Şuan saat kaç, 29 Ekim güncel saati öğren ile ilgili aradıklarınızı bu haberde derledik. Yaz mevsiminin sona ermesiyle beraber kış saatine geçiş zamanı kafalarda karışıklık oluşturdu. Peki saatler geriye alındı mı? Şuan  Türkiye'de saat kaç? İl il saatler, 29 Ekim Türkiye saati gibi merak ettikleriniz bu haberde...

ŞUAN SAAT KAÇ?

Dünyanın bir çok ülkesinde saatler geri alındı. Kış saati uygulamasına geçildi. Fakat Türkiye'de saatler geri alınmadı. İstanbul'da saat kaç? Ankara'da saat kaç? Şuan gerçek saat kaç? diye soran vatandaşlar aşağıda bulunan dijital saaten şuan Türkiye'de saat kaç olduğunu kolaylıka öğrenebilir...

TÜRKİYE GÜNCEL SAAT KAÇ? MOBİL İÇİN TIKLA

Not: 29 Ekim 2017 tarihi itibariyle saatler geri alınmamıştır. Fakat akıllı telefonların saatleri kış saatine çekmesi nedeniyle kafa karışıklığı olmuştur. Evinizdeki saatlere uymanız uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

TELEFON SAATLERİ NASIL DEĞİŞİR? SAATLER ALINDI MI?

Telefonları otomatik saatleri geri alan ve şuan saat kaç diye sonra vatandaşlardan olmak istemiyorsanız saat ayarlarınızı güncelleyin. Avrupa ülkelerinde saatlerin geri alınması sebebiyle tüm telefonları saatleri değişti. Kış saati uygulamasına geçiş sırasında mutlaka Android ve iPhone'larda saat ayarı yapmanız gerekiyor.

iPhone için;

Sırasıyla Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat > bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın ve manüel olarak saatini geri alın

Android için;

Sırasıyla Ayarlar > Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin ve manüel olarak saatini geri alın

Bilgisayar için;

Ekranın sağ alt köşesindeki saat simgesine tıklayın.

Tarih ve saat ayarlarını değiştir bağlantısına gidin.

Tarih ve Saat sekmesinde Saat dilimini değiştir butonuna tıklayın.

Saat Dilimi Ayarları penceresinde listeden bulunduğunuz veya size en yakın olan şehri seçin (bölge, ülke).

Tamam butonuna tıklayın.

BU SENE SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulanması hakkında karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verildi.

Bakanlar Kurulunun 7 Eylül 2016'da aldığı kararda, 27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl ve yıl boyu sürdürüleceği belirtilmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınacağı bildirildi.

saat-kaç

SAATLER NEDEN GERİ ALINMADI? 

İstanbul Teknik Üniversitesi, bir yılını dolduran yaz saati uygulaması hakkında rapor hazırlayarak Enerji Bakanlığı'na sundu.

İTÜ heyeti hazırladığı raporda, yaz saati uygulamasının etkilediği saatlerdeli elektirk tüketimini bir yıl önceki tüketim oranıyla gün gün karşılaştırdı. Çıkan sonuçlara göre, bir yılda elde edilen toplam tasarruf 1 milyon 300 bin megawaat saati aştı. Yani, tek zamanlı tarifelerde 540 milyon TL, üç zamanlı tarifeler için 801 milyon TL tasarruf sağlandı.
Raporda, kış aylarında iş dönüşünün karanlık saatlere denk gelmesiyle 17:00-22:00 saatleri aralığında aşırı elektrik tüketiminin olduğu belirtildi. Sürekli yaz saati

uygulamasına geçilmesiyle havanın geç kararması sonucu bu saatlerdeki tüketimin de azaldığı ifade edildi. Uzmanların görüşü, bu nedenle gün içi piyasada fiyatların artışının da engellendiği yönünde.

Rapora göre, bu tasarruf ile akşam saatlerinde güç sisteminin hareket kabiliyeti önemli oranda yükselirken elektrik tüketiminin bir iki yıl içinde ulaşacağı seviye göz önüne alındığında, talebi karşılamak için yaklaşık 2 milyar dolarlık santral yatırımı zorunluluğunun da önüne geçilmiş olundu.

Hazırlanan raporda sık sık şikayet edilen öğrencilerin sabah gün ağarmadan yola çıkması konusuna da yer verildi. Özellikle batıdaki büyük şehirlerde bu durumun önüne geçmek için okul başlangıç saatlerinde valilikler aracılığı ile düzenlemeye gidildiği, böylece sorunun çözüldüğü vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...