29 Ekim devletin zirvesini Ankara'da buluşturdu

Düzenleyen:
29 Ekim devletin zirvesini Ankara'da buluşturdu

GÜNDEM Haberleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

MUHALEFET PARTİLERİ DE ORADAYDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, aralarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, başbakan yardımcıları, bakanlar ve yüksek yargı organlarının başkanlarının bulunduğu heyet Aslanlı Yol'dan yürüdü.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI SONRASI TÖREN SONA ERDİ

Heyet, Atatürk mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunmasının ardından Misakı Millî Kulesi'ne geçti. Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.

ERDOĞAN: CUMHURİYETİMİZE HAYAT VEREN RUH BUGÜN DE DİMDİK AYAKTADIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan deftere şunları yazdı:

"Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü bu büyük heyecanla idrak ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti her satırı kahramanlıklarla dolu çetin mücadelenin eseridir. Cumhuriyetimize hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. Tarihe 15 Temmuz demokrasi destanı olarak geçen şanlı direniş, bu ruh ve iradenin tüm ülke sathındaki halidir. Tüm gazilerimizin hatıralarını saygı ile yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...