Mısır'da ölen askerler için çarpıcı iddia

Mısır'da ölen askerler için çarpıcı iddia

DÜNYA Haberleri

Müslüman Kardeşler, bugün Kahire'de askerlerin göstericilere ateş açması ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, bugün ölen iki askerin "vur emrine uymadığı için komutanları tarafından vurulduğu" iddiası dile getirildi. Müslüman Kardeşler, olaylarla ilgili basın toplantısı düzenlerken, göstericilere askerlerin ateş etmesi ile ilgili ayrıntılar, görgü tanıkları ve yaralılar tarafından anlatıldı. Müslüman Kardeşler adına konuşan bir sözcü, bugünün Mısır ordusu için kara bir leke olduğunu söyledi. Tarihte namaz kılan insanlara ateş eden iki kişi olduğunu söyleyen sözcü, bunlardan biricisinin İsrailli Baruch Goldstein, ikincisinin ise Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi olduğunu belirtti. Basın toplantısında atılmamış mermiler gösteren sözcü, bunların ölen askerlere ait olduğunu ifade etti. Müslüman Kardeşler sözcüsü, bu askerlerin ise göstericilere ateş etme emrine uymadığı için komutanları tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Raba El Adaviya'daki camide kurulan hastanede görevli Doktor Hişam İbrahim, bugün sabah 04.00 civarı çok sayıda yaralı aldıklarını ifade etti. İbrahim, yaklaşık 3 saat süren ilk olaylar sırasında bin kişinin gerçek mermi, saçmalar ve göz yaşartıcı gazdan yaralandığını söyledi. Yaralılardan 400'ünün sadece Raba El Adaviya'daki camiye getirildiğini söyleyen Doktor İbrahim, cami içinde 4 açık cerrahi operasyon yaptıklarını kaydetti. Doktorların meydanlarda kurulan hastanelerden ayrılmayacağını söyleyen İbrahim, şehit olana kadar devam edeceklerini aktardı. Basın toplantısında konuşan olaylarda yaralanan bir kişi ise askerlerin sabah namazı kılarken kendilerine ateş ettiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...