Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darphane çalışanları grevde

/ Kaynak: İHA
Darphane çalışanları grevde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanları, çalışma koşullarının kötü olduğu gerekçesiyle greve başladı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanları, çalışma koşullarının kötü olduğu gerekçesiyle greve başladı. nbsp;
Darphane çalışanları, saat 14.00 sıralarında Beşiktaş'taki işyeri önüne çıkarak eylem yapmaya başladı. Darphane binasına "Bu işyerinde grev vardır" yazısı asan çalışanlar, "Yaşasın sınıf dayanışması", "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Eyleme diğer sendikalar da destek verdi.
Basın açıklaması yapan Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, "Darphane toplu iş sözleşme görüşmelerinde 7 aydır sürdürdüğümüz müzakerelerden bir sonuç alamadığımız için bugün grev kararı uygulamasına başlıyoruz. Geldiğimiz süre içerisinde biz sendika olarak toplu iş sözleşmesinin masa başında bitmesi için elimizden geleni yaptık. Ama geldiğimiz noktada istediğimiz sonuçlara ulaşamadık. Yaklaşık 46 maddelik, 3 geçici maddesi olan toplu sözleşme görüşmelerinde ancak 7 maddeyi geçirebildik. Şu anda geldiğimiz durumun ne kadar zor olduğunu görüyorsunuz. Biz sendika olarak Kamu Protokol Sözleşmelerine itiraz ediyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından Darphane çalışanları, "Madeni paralar kumbaraya" diyerek yanlarında getirdikleri kumbaraya para attı. Akkaya, daha sonra, Başbakan Erdoğan'ın 1988 yılında yazdığı belirtilen bir mektubu okuyarak, Erdoğan'ı kendilerine destek vermeye çağırdı.
Darphane çalışanları daha sonra işyeri önünde halay çekti.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...