HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Skoda Karoq iddialı geliyor

Düzenleyen: /
Skoda Karoq iddialı geliyor
C SUV Sınıfı, Skoda Karoq , Haber

T-Otomobil Haberleri

2018 ilk çeyrekte Türkiye pazarına sunulacak C SUV sınıfının yeni oyuncusu, 1,0 ve 1,5 benzinli motorlara ilave 1,6 l dizel ile gelecek.

Skoda yıl içinde satışa sunduğu ilk SUV modeli Kodiaq ile tüm dünyada ciddi satış grafiklerine imza attı. Bu sınıftaki iddiasını sürdüren Çek üretici şimdi ise Karoq modeliyle kompakt SUV sınıfına giriş yapmaya hazırlanıyor. Ülkemizde 1,0 l (115 PS), 1,5 l (150 PS) benzinli ve 115 PS güç üreten 1,6 l dizel motorlarla önümüzdeki şubat ayında satışa sunulacak olan aracın 2018 yaz aylarında tüm motor seçeneklerine 7 ileri DSG otomatik vites seçeneği de eklenecek. 4x4 versiyon ise 1,5 l benzinli motorlarla 2018 senesinin üçüncü çeyreğinde satışta olacak. 
Karoq, tipik bir Skoda olarak yine sınıfındaki rakiplerinden daha geniş bir iç mekâna sahip. 521 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltukların yatırılmasıyla 1,630 litreye yükseliyor. Üç bağımsız arka koltuktan meydana gelen “VarioFlex” sistemi, koltukların kolayca araçtan çıkarılmasına imkân tanıyarak 1,810 litrelik bir alan oluşturuyor. Güncellenen yazılımlarla 20’ye yakın güvenlik donanımına ev sahipliği yapan Karoq, Skoda markasında bir ilke imza atarak dijital gösterge paneli ile sürücüye bilgileri ulaştırıyor. 
Markanın tasarım diline sadık kalan araç, keskin geometrik şekilli farlarında full-LED teknolojisine yer vermiş. Yol, hava veya karşıdan gelen aracın durumuna göre şiddetini ayarlayan “Işık Asistanı” özelliğinde ise silecekler çalıştığında farları otomatik olarak açıyor. 
Zorlu yol senaryoları için geliştirilen özel bir şase kullanan Karoq, rakiplerine referans olacak nitelikte 4x4 özellikleri de sunuyor. Dinamik Şase Kontrol ile 5 farklı süspansiyon ve şanzıman uyarlaması bulunan araçta “Normal”, “Sport”, “Eco”, “Individual” (Kişisel) ve “Snow” (Kar-4x4 versiyonda) sürüş modları yer alıyor. 
Karoq yeni 1,5 litrelik TSI motorunda yakıt tasarrufu için geliştirilen silindir kapama teknolojisine sahip. Sistem, fazla güç gerektirmeyen durumlarda motoru iki silindir olarak çalıştırıyor. 

 

Müşteri talebi üretim hacmini geçti

Karoq lansmanında sorularımızı cevaplayan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, SUV segmentinin üreticiler için önemli pazarlardan biri olduğunu ifade ederek Türkiye’de kompakt SUV segmentinde yüzde 23,5 oranında artış olduğunu söyledi. İlk dokuz ayda satılan SUV’ların pazar hacminin yüzde 16’ya çıktığını belirten Senyücel söyle devam etti: Kodiaq modelimizi şubat ayında satışa sunmayı planlıyorduk fakat araçlar nisan ayında geldi. 2.100 adet olarak ayrılan kotamızın tamamı satılmış durumda. Bu sene başında ayrıca üç bin adetlik bir araç siparişimiz Avrupa pazarından gelen acil talep ile elimize ulaşmadı. Bazı Avrupa pazarlarında 1 yıl sözleşmeli sıra veren ülkeler var. Biz istediğimiz araçları alabilseydik hacmimiz daha yüksek olurdu. 
Yeni modelimiz Karoq da inanılmaz bir ilgi görüyor; araç henüz yola çıkmadan üretim adetlerinin neredeyse iki katı sipariş almış durumda. Öyle ki, 2018 için 6.500 adet Karoq istedik fakat 2.500 adet onaylandı. SUV müşterileri ağırlıklı olarak 1,6 dizel otomatik istiyor. Kodiaq modelimizde bu seçenek yoktu. Karoq’ta ise talebin dizelde daha yoğun olacağını tahmin ediyoruz. 2018 için güzel hedeflerimiz var ama araç temini konusu bizi tedirgin ediyor. Önümüzdeki yıl Karoq, Kodiaq ve Octavia modellerinde tedarik sıkıntısı yaşayabiliriz. 
İki yıllık bir çalışma ile bayilerimizin kurumsal kimlik standartları aynı seviyeye getirildi. Şu an için 41 bayimiz var. Yeni talepler de geliyor. Araçlar ne kadar iyi olursa olsun, müşteriyi memnun edecek servis olmazsa olmaz. Evet, servislerimizde sıra var, aylık ortalama 13-15 bin iş emri alıyoruz ama müşteri memnuniyeti için çok hassas çalışıyoruz. 

Skoda Karoq iddialı geliyor

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...