Türkiye'den Yemen'e 175 ton un yardımı gitti

Düzenleyen:
Türkiye'den Yemen'e 175 ton un yardımı gitti

DÜNYA Haberleri

"Türk beklenilendir" sözü bir kez daha karşılığını buldu. Türkiye yine yaşam şartlarının zorlaştığı Yemen'e yardım götürdü.

2 yıldan fazladır çatışmaların devam ettiği, insani şartların ağırlaştığı ve altyapının zarar gördüğü Yemen'e Türkiye'den 175 ton un götürüldü. Yapılan gıda yardımı, Aden Körfezi'nin sonunda Yemen kıyılarına 500 kilometre mesafede yer alan 4 adacıktan oluşan Sokatra vilayetindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği meşru yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN YARDIMLARI 'TÜRK BEKLENİLENDİR' SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Son yıllarda insani şartların altında yaşama mücadelesi veren birçok yere yardım eden Türkiye, Yemen'e bir kez daha el uzattı. Türkiye'nin yardımları Tufan Gündüz'ün daha önce anlatmış olduğu bir yaşanmış hikayeyi akıllara getirdi.

Yıllar önce Prof. Dr. Tufan Gündüz, 2009 yılında Bosna Hersek'deyken yaşanmış bir anıyı Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında anlatmış ve izleyenleri gözyaşlarına boğmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...