ÖSO Komutanı: Türkiye İdlib’te 9 askerî nokta daha kuracak

Düzenleyen:
ÖSO Komutanı: Türkiye İdlib’te 9 askerî nokta daha kuracak

DÜNYA Haberleri

Özgür Suriye Ordusu Komutanı Ahmet Berri, Türkiye’nin halen İdlip’de 2 gözlem noktası bulunduğunu, Batı Halep ve Afrin yakınlarında 9 askeri nokta daha kuracağını söyledi.

Ahmet Berri Türkiye’nin buralarda emniyet sağlayacağı ve güvenli bölge oluşturacağını, tek bir damla dahi kan akıtmayacağını söyledi. Ahmet Berri, Türkiye'nin yakın gelecekte Hama’nın kuzeyinde La Tamani’ye  geleceğini ve Hama’nın kuzey bölgesini tamamen kontrol altına alacağını açıkladı.Ahmet Berri, Rahcan bölgesinde Tahrir eş Şam ile Suriye rejim güçleri ve DEAŞ arısında çatışmaların bulunduğunu, Sincar’dan Rahcan’a kadar olan bölgede ağır silahların bulunmadığını söyledi. Ahmet Berri, Hama’nın mahalli idare ile yönetileceğini ve bu bölgeye herhangi bir dış müdahalenin yapılmayacağını kaydetti.

Özgür Suriye Ordusunun Komutanı Ahmet Berri, Astana’da ateşkes ihlalleri ve tutuklamalar konusunu görüşeceklerini belirterek Suriye’nin elinde 300 bin tutuklu bulunduğuna işaret etti. Bu mahkumların Suriye rejim mahkemeleri yerine uluslar arası mahkemeler tarafından yargılanmasını isteyeceklerini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...