Levent Kırca hakkında suç duyurusu

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Levent Kırca hakkında suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Levent Kırca hakkında 'halkı tahrik' ve 'isyana teşvik ettiği' iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Levent Kırca hakkında 'halkı tahrik' ve 'isyana teşvik ettiği' iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. nbsp;Anadolu Selçuklu Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Tuncal, Malatya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, Gezi Parkı eylemlerinde halkı tahrik ve isyana teşvik ettiği iddiasıyla tiyatro sanatçısı Levent Kırca hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. nbsp;Tuncal, Kırca'nın basına da yansıyan kayıtlarda suç niteliği taşıyan sözleri bulunduğunu öne sürdü. Tuncal, şunları söyledi: "Levent Kırca'nın, 'Taksim'i polisler, güvenlik güçlerinden temizledik, ele geçirdik. Bütün cezaevlerini basacağız, serbest bırakacağız' şeklindeki konuşmasını izledik. Bu, insanları kin, nefret ve isyana teşvik eden, ayırımcılığa tabi tutan bir konuşmadır. Biz dernek olarak bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Levent Kırca'nın insanlar arasında ayrımcılık yaparak suç işlediğini düşündük ve Malatya Adliyesi'ne giderek kendisi hakkında suç duyurunda bulunduk. Yargının üzerine düşen görevi yapacağına inanıyoruz."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...