Adana’da fabrika yangını

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Adana’da fabrika yangını

YAŞAM Haberleri  / AA

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan Hüseyin Nuri Çomu'ya ait yağ fabrikasında yangın çıktı.

Saat 07.00 sıralarında, merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı mahallesinde bulunan Sunar Mısır Yağ Fabrikası'da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yağ ham mede deposunda çıkan yangın, büyüyünce fabrika çalışanları, durumu itfaiyeye bildirdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesiyle söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, fabrikada büyük hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni, tamamen söndürüldükten sonra yapılacak incelemeyle ortaya çıkacak.

Fabrikanın bağlı olduğu Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, yaklaşık 1 yıl önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, daha sonra mahkemece tutuklanmıştı. Sonraki duruşmada tahliye edilen Çomu'nun tutuksuz yargılanması sürüyor.

Adana’da fabrika yangını

YANGIN ÇIKAN FABRİKADAN AÇIKLAMA 

Adana’da Elita Gıda şirketinin bünyesinde bulunan yağlı tohum kurutma tesisinde çıkan yangın sonrasında Sunar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, yaptığı açıklamada, yangın sebebiyle can kaybının olmamasının sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Çomu, açıklamasında, “Bugün sabaha karşı Elita Gıda A.Ş. bünyesinde bulunan yağlı tohum kurutma tesisinde kurutulmakta olan ay çekirdeği tohumunda bir tutuşma meydana gelmiştir. İlk müdahaleyi ekiplerimiz yapmıştır. Şirketimizde her türlü yangın önlemi alınmış ve yangın söndürme sistemi var olmasına rağmen, kurutulan malzeme yağlı tohum olduğu için direk suyla müdahalede yangın tamamen söndürülememiştir. Bunun üzerine ilgili makamlara özellikle Adana Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat edilerek yardım istenmiştir. Gerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığımız gerekse komşu tesislerimiz yangına canla başla müdahale etmiş ve destek vermiştir. Şu anda üretim tesislerimizde yangınla ilgili hiçbir hasar ve yangınla ilgili hiçbir zarar yoktur. Oluşan yangın sadece tohum kurutma tesisimizde meydana gelmiş ve şu anda tamamen kontrol altına alınmıştır. Allah’a çok şükür çıkan yangında hiçbir can kaybı yaşanmamıştır. Muhtemelen kurutmadaki yangın tamamen söndürüldükten sonra üretim hattımızda da hiçbir durdurmaya gerek kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Adana’da fabrika yangını

Adana’da fabrika yangını

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...