DOLAR ne kadar? | 31 Ekim Dolar, euro fiyatları

Düzenleyen:
DOLAR ne kadar? | 31 Ekim Dolar, euro fiyatları

Ekonomi Haberleri

Dolar ne kadar? 31 Ekim dolar, euro fiyatları haberimizde. Jeopolitik gelişmeler, küresel piyasalar ve veri gündeminin takip edildiği dolar fiyatlarında, geçen haftaki satış baskısı sonrası daha iyimser görünüm sergileniyor.

Dolar ne kadar? 31 Ekim dolar, euro fiyatları haberimizde. Küresel piyasalarda dolar üç haftanın zirvesinin hemen altındaki seyrini sürdürürken, geçen hafta görülen sert değer kayıplarının ardından TL bu hafta daha iyimser bir görünüm sergiliyor. Dolar/TL güne 3.7726/3.7749 seviyesinden başlarken ilerleyen saatlere 3.77 seviyesinin altını gördü. Dolar en düşük 3.7678 seviyesinden işlem görürken, saat 10.54 itibarıyla 3.7695 seviyesinde işlem gördü. Euro ise aynı dakikalarda 4.3902 seviyesindeydi. Euro/dolar da 1.1641 seviyesinde hareket etti.

Dolardaki küresel değerlenme, Hazine'nin artan borç çevirme oranlarının TL varlıklarda oluşturduğu baskı, ABD ve Avrupa ülkeleriyle gerilen ilişkiler ve devam eden jeopolitik endişelerle geçen hafta 3.8430'u gören dolar/TL dün akşam saatlerinde 3.78 civarında seyrediyordu.

DOLAR ne kadar? | 31 Ekim Dolar, euro fiyatları

11:00 TL varlıklarda son durum

Dolar/TL bugün 3,77'de. TL'nin dolar karşısınadki değer kaybı yüzde 0,26

Euro/TL 4,39

Sterlin/TL 4,9820

BIST100 endeksi ise 108 bin 754'e kadar yükseldikten sonra 108 bin 636'da, yüzde 0,16 primli.

Endekste en çok yükselen üç şirket sırasıyla Karsan, Vestel ve Tümosan. Değer kazançları yüzde 13,79 yüzde 3,46 ve yüzde 2,96.

08:50 Borsada bugün ne bekleniyor?

BIST 100 endeksi günü yüzde 0,54 yükselişle 108 bin 466'dan kapattı.

ABD'de ise Gelişen Piyasalar ETF'i yüzde 0,62 düşerken Türkiye ETF'i yüzde 0,12 yükseldi.

Analistlerin yeni güne dair beklentileri şöyle:

İnfo Yatırım

"Barzani'nin istifası Borsa İstanbul'un haftaya olumlu başlamasını sağladı. Kuzey Irak meselesi gündemini korurken yeni başkanın kim olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Öte yandan geride bıraktığımız hafta Türk Bankalarına ilişkin çıkan olumsuz haberler sonrasında ABD Hazine Bankanı Mnuchin, Türk bankalarına yaptırım uygulama tehdidinde bulunmadığını belirtti.

Bu gelen haber akışı borsada alımları da beraberinde getirdi. Gün içinde yurt içinden Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı dış ticaret rakamlarını izlemeye alacağız. Aynı zamanda TCMB aylı banka ve para istatistiklerini açıklayacak. Ancak asıl beklenen bu hafta açıklanacak olan yurt içi enflasyon verisi olacaktır."

Şeker Yatırım

"Yurtdışı borsaların karışık seyrettiği günde BIST, gevşeyen yurtiçi tahvil faizleri ve döviz kurlarının da etkisiyle pozitif ayrışarak günü yükselişle kapattı. Pozitif ayrışmada Fed başkanlığı için Powel'ın adının öne çıkması TL varlıklardaki negatif ayrışmayı sonlandırırken, siyasiler gelen 3. çeyreğe ilişkin güçlü büyüme beklentileri BIST'teki yükselişin ana
etkenlerinden biri oldu. Almanya piyasalarının kapalı olduğu günde ABD?de açıklanacak Chicago PMI ve Tüketici güven endeksi günün takip edilecek önemli verileri olacak. Ekim vadenin son günü olduğu için endekste gün içinde volatilite bir miktar artış görebiliriz.

Yurtiçi tahvil faizleri ve döviz kurlarındaki gevşemenin devamı durumunda son dönemde güçlü negatif ayrışan banka hisselerindeki negatif ayrışma kısa vadede sonlanabilir. Endekste kar hızlı yükseliş sonrası sınırlı kar satışları görebiliriz. Ancak 3. çeyreğe ilişkin güçlü büyüme beklentileri ve şirket bilançolarının genel olarak güçlü gelmesiyle bilanço dönemi sonlanan kadar BIST yükseliş trendini korumaya devam etmesi beklenmektedir."

08:48 Global piyasalarda öne çıkanlar

Wall Street'teki zayıf seyrin ardından Asya borsaları durgun seyir izlerken, dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyasının eski yöneticisi Paul Manafort'un kampanyaya Rus müdahalesi olup olmadığı konusunda yürütülen soruşturma kapsamında suçlandığı haberlerinin ardından değer kaybetti.

Çin'in imalat sektöründe Ekim ayında beklenenden daha keskin bir yavaşlama olduğunu gösteren veriler, bölgesel yatırımcıların riskli varlıklara olan iştahını da sınırladı. Beijing'in kış döneminde hava kirliliğiyle mücadelesi, ülkenin kuzeyindeki pek çok çelik fabrikası, döküm ocağı ve fabrikayı üretimi kısıtlamaya zorlarken; ülke ekonomisindeki yavaşlamaya ilişkin ilk sinyallerin neden olduğu belirsizliği de artırıyor.

Şanghay hisseleri yüzde 0.35 ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.24 geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.33 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.07, Avustralya borsası 0.17 gerilerken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi ise yüzde 0.3 alıcılı seyir izledi. Wall Street, ilaç üreticisi Merck hisselerindeki düşüş ve ABD'li politika yapıcıların kurumlar vergisinin tek seferde değil, kademeli olarak düşürülmesini değerlendirdikleri haberleriyle rekor seviyelerden geriledi.

08:44 TL'de günün ilk işlemleri

Dolar/TL bu sabah 3,7763'te. TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 0,10. Bu sabahki işlem aralığı da 3,7878-3,7799 oldu.

Euro/TL 4,3950

Sterlin/TL 4,9890

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...