Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bangladeş'teki kamplardaki Arakanlı sayısı 820 bine ulaştı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Bangladeş'teki kamplardaki Arakanlı sayısı 820 bine ulaştı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM), 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısında düşüş gözlenmesine rağmen sığınmacı akınının devam ettiğini bildirdi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, 25 Ağustos'tan bu yana ise Myanmar ordusu ve fanatik Budistlerin saldırısından kaçan 607 bin Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e ulaştığını kaydetti.

Sayılar azaldı fakat insanlar her gün gelmeye devam ediyor

Millman, "Sayı azalmasına rağmen insanlar, Cox's Bazar'daki geçici yerleşim bölgelerine her gün gelmeye devam ediyor. Bölgede bulunan kamplardaki Arakanlı sayısı toplamda 820 bine ulaştı." dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Babor Baloch da "Arakanlı sığınmacıları taşıyan teknenin sabah erken saatlerde Bengal Körfezi'nde batması sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesinden derin üzüntü duyuyoruz." diye konuştu.

Baloch, 15 yaşında bir çocuğun olay yerinde, 3 sığınmacının da hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdiğini belirtti.

Sözcü Baloch, yaralanan 19 kişinin de yerel hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...